in ,

Durva – Több külföldi széfje is van a maffiózó Czeglédy Csabának

Nem a 2017-ben, egy bécsújhelyi bankfiókban fellelt széf az egyetlen, amelyik Gyurcsány Ferenc bizalmasa, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listáján szereplő és ezért mentelmi jogot élvező Czeglédy Csaba nevén van

Nem a 2017-ben, egy bécsújhelyi bankfiókban fellelt széf az egyetlen, amelyik Gyurcsány Ferenc bizalmasa, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listáján szereplő és ezért mentelmi jogot élvező Czeglédy Csaba nevén van, tudták meg a magyar hatóságok. A politikus az uniós kampány alatt védettséget élvez, szabadon mozoghat, így akár a külföldi trezorjaihoz is hozzáférhet, bizonyítékokat semmisíthet meg.

 

A rendőrség azt is megtudta, hogy külföldi bankokban több széfje van Czeglédy Csabának – írja a Magyar Nemzet.

A szocialista politikus egyik trezorját – benne tízmillió forint értékű befektetési arannyal – még 2017-ben találták meg egy bécsújhelyi bankfiókban. A 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással és más bűncselekmények gyanújával büntetőeljárás alá vont férfi ügyvédje akkor cáfolni igyekezett, hogy ügyfelének „bármilyen széfben itthon vagy külföldön vagyona lenne”, és kijelentette, „soha semmilyen befektetési aranyat nem vásárolt”. A hatóságok azonban megtalálták Czeglédynél a széf kulcsát, valamint a trezornyitás díjáról szóló számla is a birtokukba került.

Az, hogy a korábban az MSZP, a DK és az Altus jogi képviseletét is ellátó politikusnak további széfjei is vannak külföldön, összefüggésben állhat azzal, hogy felkerült Gyurcsány Demokratikus Koalíciójának EP-listájára, és azt is megmagyarázhatja, miért próbált tavaly független jelöltként elindulni az országgyűlési választáson.

 

Czeglédyt, mint ismeretes, 2018. március 1-jén, az országgyűlési választások előtt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nyilvántartásba vette mint független képviselőjelöltet. Ezzel mentelmi jogot szerzett magának, s emiatt meg kellett szüntetni az előzetes letartóztatását. Egy nappal később azonban Polt Péter megkeresésére az NVB sürgősséggel tárgyalt a mentelmi jogának felfüggesztéséről, a testület pedig meg is vonta tőle a védelmet, így ismét letartóztatták.

Most viszont az időközben bírósági szakaszba jutó ügyében a Szegedi Törvényszéknek már nem volt lehetősége az eljárás folytatására. Miután a Gyurcsányné vezette DK-s listára az ő neve is felkerült, az ellenzéki delegáltak megakadályozták az NVB-nél, hogy a testület kiadja őt a hatóságoknak. A bíróság erre tekintettel kénytelen volt megszüntetni az eljárást. A politikus tehát jelenleg zavartalanul utazhat külföldre, hozzáférhet féltett irataihoz, esetleges vagyonához, de megsemmisíthet perdöntő bizonyítékokat is.

Érdemes felidézni továbbá, hogy Gyurcsány és Czeglédy kapcsolata túlmutat a politikán. A DK-elnök felesége által igazgatott Altus Portfólió Kft. ugyanis 2016. február 25-én csaknem nyolcvanmillió forint összegben úgynevezett rövid lejáratú likviditási – a fizetési nehézségek áthidalására szolgáló – kölcsönt nyújtott a Czeglédy Csaba által vezetett Human Operator Zrt.-nek, annak a társaságnak, amit az ellene felhozott vádak szerint Czeglédy a költségvetési csaláshoz felhasznált. A hitelt továbbiak követték, előbb kilencven-, aztán harmincötmillió, összesen tehát több mint kétszázmillió forint kölcsönt kapott a Human Operator az Altustól, mint kiderült, jogtalanul.

(forrás:www.origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Apáti Bence – A gyűlöletipar magasabb fokozatba kapcsolt

Nem stadion – Kutatóközpont épül a zalaegerszegi tesztpálya mellett