in ,

Durva korrupció! – “Feketepénzeket mosattak velünk tisztára a Jobbikban”

A Jobbiknak ezúttal nem Simicska milliót, hanem saját – már így is megtépázott – hírnevét kellene tisztára mosnia

Amit eddig tudni lehet

A Jobbik pártigazgatóján át a regionális igazgatókon keresztül kerülhetett a Jobbik választókerületi vezetőihez Simicska Lajos pénze, amelyet a párt tagjainak kellett támogatás címszó alatt befizetni a pártkasszába. Szabó Balázs, a szekszárdi Jobbik volt vezetője emiatt a legfőbb ügyészségen tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen. Az esetről mi is beszámoltunk.

A helyi önkormányzati képviselő azután döntött így, hogy mostanra vált bizonyossá számára:

Simicska Lajos volt médiavállalkozó Szabó Gábor pártigazgatón keresztül pénzelhette a Jobbikot.

A kilépett jobbikos a Magyar Időknek elmondta, tudomása szerint a tavaszi választást megelőző kampányidőszakban a Jobbik pártigazgatója a regionális igazgatókon keresztül osztotta le a Simicska Lajostól kapott pénzt, amelyet a szervezetek tagjainak és azok barátainak kellett támogatásként befizetni a Jobbiknak.Vagyis a pártszervezet tagjai terítették Simicska pénzét.

Kilenc regionális igazgató dolgozott közvetlenül Szabó Gábor pártigazgató keze alatt. Tudtommal ők kapták meg Szabó Gábortól a pénzeket, amit választókerületi szintekre osztottak le, a tagok pedig befizették a pártkasszába, amivel bűncselekményt követtek el”

– hangsúlyozta Szabó Balázs, aki egyébként maga is kapott pénzbefizetési megbízást, egy alkalommal 350 ezer forintot fizetett be támogatás címszóval a párt számlájára.

Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselő Simicska Lajossal

Arra a kérdésre, hogy mindez nem volt-e gyanús számára, a szekszárdi képviselő úgy reagált, abban az időben száz százalékig megbízott a Jobbik vezetőségében, a párt aktív tagja volt, és miután a kérés felsőbb utasításra érkezett, fel sem merült benne a gyanú.

Akkor kezdett kikristályosodni számomra, hogy feketepénzt mosatnak velünk tisztára, amikor ismét megkértek, támogassam a Jobbikot egy nagyobb összeggel, ami persze nem az enyém volt. Többször is kérdeztem a vezetést, hogy honnan van a pénz, de mindig csak annyit mondtak, a pártigazgatótól jött, nem kell vele foglalkozni”

– idézte fel Szabó Balázs, aki jelezte, nem tett eleget az újabb kéréseknek.

Hangsúlyozta azt is, büntetőjogi felelőssége tudatában tesz feljelentést a legfőbb ügyésznél, és vállalja a következményeket.

Más regionális igazgatók is megerősítették

Árgyelán János, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém megye volt jobbikos regionális igazgatója elmondta, ők is találkoztak ilyen jellegű pénzmozgásokkal, de sosem derült fény arra, honnan is jöhettek ezek az összegek.

Csak annyit mondtak, Szabó Gábortól jött, és minden rendben van. Nem volt különösebb okunk kételkedni ebben”

– fogalmazott Árgyelán, aki felidézve egy, az origo.hu-n megjelent cikket azt mondta, a Jobbik vezetése a Fidesz-médiára hivatkozva azt állította akkor, az ominózus cikk is hazugság.

Emlékezetes, a portál márciusban írt arról, hogy Simicska Lajos összekötője a Jobbikban Szabó Gábor pártigazgató, és rajta keresztül jutnak el a „vesztegetésre szánt feketepénzek” a párt képviselőjelöltjeihez.

Árgyelán szavait Császárné Kollár Tímea Pest megyéért felelős volt regionális igazgató is megerősítette.

A szekszárdi képviselő által elmondottakra Szabó Gábor pártigazgató pár napja úgy reagált, amennyiben Szabó Balázs ilyen állításokat fogalmazott meg, nincs más lehetősége, mint jogi úton elégtételt venni a hazugságaiért.
(Horváth Tamás, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Trócsányi: nem akarunk olyanná válni, mint Nyugat-Európa

Hoppácska! – Megalakult a Fidesz bevándorlásellenes kabinetje