in , ,

Durva! – Elképesztő mennyiségi migráns érkezett Németországba

Csaknem 1,7 millió menedékkérőt és menekültet tartottak nyilván Németországban 2017-ben

Illegális bevándorlás – Csaknem 1,7 millió menedékkérőt és menekültet tartottak nyilván Németországban 2017-ben

 

    Berlin, 2018. november 23., péntek (MTI) – Tovább nőtt és megközelítette az 1,7 milliót a Németországban nyilvántartott menedékkérők és menekültek száma tavaly a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteki jelentése szerint.

A külföldi állampolgárok nyilvántartása (AZR) alapján a humanitárius okokra hivatkozva Németországban tartózkodók száma 1 680 700 volt 2017. december 31-én. Ez mintegy 83 ezer fővel, 5,2 százalékkal több az egy évvel korábbinál, és csaknem a duplája a nemzetközi migrációs válság elmélyülése előtti utolsó évben, 2014-ben regisztrált 851 ezernek. Többségük, 53 százalékuk 2015-ben vagy 2016-ban érkezett.

A Németországban humanitárius okokra hivatkozva tartózkodó embereknek három fő csoportja van; a menekült státusszal rendelkező vagy a nemzetközi védelem valamely más formájában részesített emberek köre, a menedékkérők csoportja és az elutasított menedékkérők csoportja.
A 2015-ben indult menekülthullám csillapodása révén tavaly nagyarányú átrendeződés történt, a rendezett jogállásúak száma jelentősen növekedett, a menedékjogi kérelmük elbírálására várók száma számottevően csökkent.

Így a valamilyen menedékjogi státusszal rendelkezők száma az egy évvel korábbihoz képest mintegy 286 ezer fővel, 33,1 százalékkal 1 154 365-re emelkedett, a menedékkérők száma pedig 226 ezer fővel, 39,4 százalékkal 348 640-re csökkent.

A harmadik csoportba, az elutasított menedékkérők közé tavaly 177 700 fő tartozott, ez 22 ezres, 14,6 százalékos növekedés. Nekik alapesetben távozniuk kellene az országból, de 77 százalékuk egyelőre mégis maradhat, mert valamilyen okból – például betegségre vagy iskolai, szakmai képzésre hivatkozva – felfüggesztették a távozásra kötelező menekültügyi hatósági határozatot.
A külföldi állampolgárok nyilvántartását 1967 óta vezetik. A regiszterben a bejelentett németországi lakóhellyel rendelkező külföldieket, illetve a menedékkérőket tartják nyilván. A lakóhelyet a bérelt vagy vásárolt ingatlanba költözéstől számított két héten belül kell bejelenteni a helyi önkormányzatnál. A menedékkérőket a tartományi üzemeltetésű központi befogadóállomások jelentik be. Az AZR-ből az adatokat kijelentkezés, elhalálozás vagy a német állampolgárság felvétele esetén törlik.

(mti)

mindenszo.hu

A magyarok még nem nőttek fel Vona Gábor nagyságához….

Bayer Zsolt: „Az abnormalitás még egy utolsó támadást intéz éppen a normalitás ellen”