in ,

Duró Dóra ismét keményen nekiment a főpolgármesternek: Karácsony mániája miatt megbénult a főváros

A Mi Hazánk szerint, a kerékpársávoknak nincs létjogosultsága a Nagykörúton

A Mi Hazánk szerint, a kerékpársávoknak nincs létjogosultsága a Nagykörúton és a főútvonalakon. Úgy vélik, a jelenlegi megoldás, a kerékpárosok számára sem biztonságos a végeláthatatlan kocsisorok mellett, a szmogban haladva, ezért a kerékpársávok megszüntetéséért gyűjt aláírást a szervezet.

A főváros forgalmas útvonalain kijelölt kerékpársávok megszüntetéséért, illetve áthelyezéséért gyűjt aláírásokat a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt elnökhelyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten. Ez azért szükséges, mert Karácsony Gergely főpolgármester “saját mániája” miatt a kerékpársávok kijelölésével megbénította a főváros közlekedését, ami “teljesen összeomlott az iskolakezdés napján” – közölte Dúró Dóra. Az összegyűjtött szignókat elküldik a főpolgármesternek, egyben felszólítják a városvezetőt a “káoszt okozó döntés” megváltoztatására – tette hozzá.

 

A politikus úgy vélekedett, hogy

ami Orbán Viktornak a foci, az Karácsony Gergelynek bicikli, ha erről van szó más szempont nem érdekli.

A Mi Hazánk szerint, a kerékpársávoknak nincs létjogosultsága a Nagykörúton és a főútvonalakon, illetve a kerékpár nem tudja minden esetben helyettesíteni az autót. Ugyanakkor – folytatta – a jelenlegi megoldás, a kerékpárosok számára sem biztonságos a végeláthatatlan kocsisorok mellett, a szmogban haladva.

NYOMÁST GYAKOROLNÁNAK A FŐPOLGÁRMESTERRE

Felidézte: a Magyar Autóklub adatai szerint a Nagykörúti kerékpársáv kihasználatlan. Ugyanis, miközben óránként átlagosan 125 kerékpáros halad a Nyugati pályaudvar és a Corvin-negyed között, ugyanennyi idő alatt mintegy 1700 autó használja a szakaszt. Eközben mindkét jármű számára egy-egy sáv áll rendelkezésre. Ebben a helyzetben a Mi Hazánk arra kéri Karácsony Gergelyt, hogy ne büntesse az autósokat, például azokat a szülőket, akik gyermekeiket juttatják el az iskolába. A budapestieket pedig arra kérik, hogy segítsenek nyomást gyakorolni a főpolgármesterre azzal, hogy szignálják a Mi Hazánk petícióját – mondta Dúró Dóra.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A 444 hazudott! Nem igaz, hogy tanárok és szülők takarítják az iskolákat! Takarítók takarítanak!

Andrej Babis hazavágta a nemzetközi libernyák médiát! Zseniális videó!