in ,

Dőzsölés és hírhamisítás: ilyen ember a képmutató Sváby András

Napok óta tart a kínos botrány Sváby András körül

Napok óta tart a kínos botrány Sváby András körül, ami azt követően pattant ki, hogy a műsorvezető és haverjai gyalázatos módon beszéltek Soros György már meghalt édesanyjáról egy kiszivárgott levelezésben.

A minősíthetetlen alpári stílus mellett az is felháborító, hogy miközben műsorvezetőként Sváby a körömszakadtáig védelmezi a bevándorláspárti tőzsdespekulánst, addig a kameráktól távol teljesen megváltozik a véleménye.

A televíziós azonban nemcsak Soros ügyében gyakorolja a kétszínű és hiteltelen viselkedést, hanem az élet megannyi más területén is.

Egyszer a sajtószabadságot siratja, majd pedig hírhamisítókat emel piedesztálra. Műsorában krokodilkönnyeket ejt a szegény emberekért, majd pedig luxuséttermekben dőzsöl. Most bemutatjuk Sváby András valódi arcát.

 

Kínos, vállalhatatlan, ezekkel a jelzőkkel minősítették az ATV-ben a vasárnap esti műsor, a Heti Napló körül kirobbant botrányt. A stáb egyes tagjai lemásolták, kifotózták és körbeküldték a bulvármédiában a műsorvezető Sváby András és kollégái „szakmai” levelezését, amikor is egy Soros Györggyel és édesanyjával kapcsolatos hír kapcsán obszcén, otromba, perverz jelzőkkel illeték Soros Györgyöt és édesanyját.

Sváby András nem megy a szomszédba egy kis képmutatásért (Fotó: Hámori Zsófia – Life.hu)

Teljes nihilizmus

A Heti Naplót egyébként – Sváby András és Vujity Tvrtko kivételével – a nagyközönség számára ismeretlen riporterek készítik. Sváby és Vujity viszont mindig arról volt ismert, hogy a nyilvánosság felé álszent közhelyekkel védték úgymond a kisembereket, azt tettették, hogy ők az elesettek pártján állnak. Az unalomig ismert, megmosolyogtató kifejezésük ez volt: a „hétköznapok hősei”.

A valóság most végérvényesen kiderült: ha belegondolunk, ez a levelezés nemcsak az ocsmány, trágár alpári stílusukat mutatja meg, de a kétszínűségüket és a teljes nihilizmusukat is. Soros Györgyöt védik a nyilvánosság felé, és egymás között arról „viccelődnek”, hogy szokott szexelni Soros György már meghalt édesanyja. Abba rúgnak bele egymás között, akinek a nyilvánosság előtt hízelegnek.

Csúcsra pörgetett álszentkedés

Sváby és csapatának a képmutatása azonban nemcsak Soros György kapcsán mutatkozott meg. Miközben műsorukban sokszor szegény, nagyon rossz egészségi állapotban lévő, elesett embereket mutatnak be, addig a való életben a dőzsölés egyáltalán nem áll távol Svábytól. A műsorvezető Facebook-oldalán folyamatosan futunk bele olyan posztokba, amin éppen valamelyik magyar vagy külföldi luxusétteremben fotózkodik ízletes étellel vagy itallal.

Igazán gyomorforgató, hogy miközben Sváby ájtatos képpel sajnálkozik azon a stúdióban, hogy vannak Magyarországon emberek, akik pár tízezer forintból kénytelenek megélni, addig szabadidejében olyan éttermekben forgolódik, ahol egy szerényebb ebéd kifizetése valakinek több havi juttatása.

Sváby szomorú, mert nem ihat

De ha már itt tartunk a jó ételeknél és italoknál, akkor érdemes felidéznünk Sváby azon megállapítását, hogy szerinte az autóvezetők számára kötelező zéró toleranciát meg kellene változtatni, mert egy pohár bortól vagy sörtől senki sem okoz halálos balesetet.

Forrás: Facebook/Sváby András

Majd pedig ezt is írta a műsorvezető:

Forrás: Facebook/Sváby András

 

Nagyon tudom sajnálni Svábyt, hogy ő maga nem ihat napközben alkoholt, miközben a magyar emberek túlnyomó többsége bármilyen furcsa is a munkahelyén dolgozik, ahol szintén nem lehet csak úgy alkoholt iszogatni, ha valakinek arra éppen kedve szottyan. Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol mondjuk a mentősök, a tűzoltók, az orvosok, a tanárok, a tömegközlekedési járműveket vezetők csak úgy szabadon iszogathatnának a munkaidejük alatt. Sváby úgy tűnik, szeretne egy ilyen országban élni. Arra azért kíváncsi lennék, hogyan nézne a műsorvezető azon emberek szemébe, akik a szeretteiket azért veszítették el, mert valaki úgy ült be a volán mögé, vagy kezdett el egy életmentő műtétet, hogy csak egy sört ivott meg? 

Nagyon aggódik Sváby

Az ételek és italok világát elhagyva más magvas gondolatokat is megoszt a nagyközönséggel a tévés. Egyik kedvenc mantrája – a teljes bukott balliberális és jobbikos elittel karöltve-, hogy nincsen sajtószabadság Magyarországon. Miközben saját műsorában minden fél, vagy teljesen hamis információk alapján gyalázza a kormányt. Érdekes, ha nem lenne sajtószabadság hazánkban, akkor ő hogyhogy a képernyőn van? Előszeretettel oszt meg hasonló cikkeket közösségi oldalán:

Forrás: Facebook/Sváby András

 

Forrás: Facebook/Sváby András

Persze a világos tényekkel szemben, miszerint Magyarországon továbbra is egyértelműen balliberális túlsúly van a sajtóban, mindenki olyan cikket oszt meg az oldalán, amit akar. Maximum csak saját tudatlanságáról állít ki lesújtó bizonyítványt. Azonban az már túlmegy minden határon, hogy egy sajtóban dolgozó személy egyértelműen a hírhamisítók oldalára áll. Nézzük is miről van szó!

Kiállás a hírhamisítás mellett

Még 2016 végén a Fejér Megyei Hírlapban valaki átírta az Orbán Viktor miniszterelnökkel készült interjút a szerkesztők engedélye nélkül. Érthetően a hírhamisításnak személyi következményei lettek, ahogyan az minden tisztességes szerkesztőségben megtörtént volna. Sváby mindezt így kommentálta:

Forrás: Facebook/Sváby András

Majd pedig ezt írta:

Forrás: Facebook/Sváby András

Nehezen hiszem el, hogy Sváby röhögött volna azon, ha a beosztottai a tudta nélkül valamilyen anyagot megváltoztatnak. Másodszor a műsorvezető hosszú évek óta abban a szerepben tetszeleg, hogy ő a legobjektívabb és szakmailag a legfelkészültebb újságíró Magyarországon. Nem tudom, egy ilyen „szakmai géniusz”, hogyan állhat ki azon emberek mellett, akik minden sajtóetikát sutba dobva, saját politikai pecsenyéjüket sütögetve egy hivatalban lévő miniszterelnökkel készült interjút meghamisítanak.

Még az is gyalázatos lenne, ha az ország legkisebb településének egyik önkormányzati képviselőjének a mondandóját másítanák meg. Úgy tűnik, Svábynak nem probléma a hírhamisítás, ha az a saját politikai ízlésének megfelelő. Azonban még a dőzsölésénél is visszataszítóbb, hogy miközben hírhamisítókat védelmez, addig máskor azon kesereg, hogy nincs sajtószabadság hazánkban.

Gyávaság a köbön

És ha már Svábynak ennyire fontos a sajtószabadság, akkor érdemes megmutatni egy másik bejegyzését is:

Forrás: Facebook/Sváby András

Az avatatlan szemeknek elsőre talán nem tűnik fel, milyen üzenetet is rejt az alpári vicceskedésen kívül a műsorvezető bejegyzése. Az ominózus üdítőital mögött egy Magyar Idők hever az asztalon. Vélhetően Sváby a lapot akarta így jellemezni, de annyi bátorsága már nem volt, hogy nyíltan elmondja a véleményét, ehelyett a sunyi üzengetést választotta. Ahogyan azt az élet sok területén is csinálja.
(Kovács András, origo.hu)

A libsik hallgatnak – Több ezer határon túli szavazatot tettek tönkre, de jogorvoslatra nincs lehetőség

„Szarazoktatás”, mi? – Magyar egyetemisták nyerték az amerikai versenyt