in ,

Dopeman: Márki-Zay görcsöl, mindenáron gólt akar lőni, Orbán meg laza csuklóval hegedül

Tulajdonképpen sajnálom Márki-Zayt, mert elhitte, hogy főszerepet játszhat a nagyszínpadon. Interjú.

„Érdekes, hogy az Orbán-fej rugdosástól idáig jutottál. A minap pedig elsütöttél egy sokat mondó bonmot-t a választással kapcsolatban: »nem biztos, hogy érdemes lecserélni a megbízható 12 éves Audit egy 30 éves Polskira«.
Néhány dolgot átértékeltem, hiszen én is változok. A legtöbb ember kifelé tekint, onnan várja a megvilágosodást, pedig – és ezt már a buddhizmusnak köszönhetem – előbb a belső világunkat kell helyre tenni. Eleinte csak kicsiben változik a környezetünk, az életünk, aztán nagyban is. Persze nem akarom végleg »eldobni« saját magam, vagyok, aki vagyok, ettől még beragyoghat a világ. Valami ilyesmin dolgozok úgy, hogy megmaradjon az igazi karakterem.

A belső békét fontosnak tartó emberként mennyire zavar a közösségi oldalakból akár feléd, akár másfelé áradó gyűlölet? Az »egyszerű józsefvárosiból rózsadombi úri gyerek lett«-féle bírálat.
Az nem az én problémám, ha valakinek fáj a létezésem. Az fáj a legjobban egy embernek, ha olyat mondasz róla, amit ő maga is igaznak érez. Az sem zavar, hogy sokak szerint megvett a Fidesz. Egyrészt, mert nem igaz, másrészt pedig ha megvenne, azt azért annyira nem bánnám. Azt mondja Buddha, amit adnak, el kell fogadni, szóval, bárcsak megvenne valaki a Gyurcsánytól Orbánig terjedő palettán! Ezt a »megvételt« egyébként Puzsér Róbert feszegette, de ha így van, miért nem vagyok állandóan ott a zenei fesztiválokon? Bár lehet, hogy idén ott leszek valamelyiken. Azt azért elmondhatom, hogy három évig foglya voltam annak a helyzetnek, amit én teremtettem meg magamnak.

Garázdaság, nemzeti jelkép megsértése volt a vád. Bírósági tárgyalásokra jártam, utánam nyúltak, de talán éppen a tanulmányaimnak köszönhetően hátrébb húzódtam, bölcsebb lettem, elfogadtam, hogy a politika játék, és az élet is az, csak túl komolyan vesszük. Nézem ezt a Márki-Zayt, ahogy görcsöl, mindenáron gólt akar lőni, Orbán meg laza csuklóval hegedül. Mellesleg Orbán és Gyurcsány afféle Marvel-képregényhősökhöz hasonló függő viszonyban van egymással, mint Joker és Batman. Ha Fletó tényleg ki akarna szúrni Orbánnal, hátrább lépne kettőt, hármat. Ha ez a viszonyrendszer felborulna, kiderülne, ki, mit tud.

Ha már szóba került az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, róla mit gondolsz?
Azt, amit sokan, például saját táborának jó néhány tagja: nagyon rossz sakkozó. Inkompetens és nem tud kommunikálni. Kiabál, hogy leváltom az ellenzéket, majd, mintha mi sem történt volna, beáll a hat párt közé. Ha profi lenne, elérte volna, hogy a hat pártelnök meg sem szólal, csak leül valahova az első sorba és a többiekkel együtt tapsol. Nem normális, aki olyan vezetőre szavaz, aki folyvást megmagyarázza a bizonyítványt. Elmagyarázni és megmagyarázni, az nem ugyanaz. Tulajdonképpen sajnálom Márki-Zayt, mert egy tévelygő, aki elhitte, hogy főszerepet játszhat a nagyszínpadon. Ha nyer, ha veszít, az egyaránt tragikus lesz a számra. Ezzel együtt azt mondom, mindenkit szeretni kell.”

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Fontos üzenet Bayer Zsolttól: április harmadikán gólra kell váltanunk a mezőnyfölényünket

Ezek tényleg lopnak! Még a XVIII. kerületben is! Nem kicsit, nagyon! Szaniszló az ingatlanpanamázó polgármester?