in ,

Donáth Kacsa végre kimondta az igazat: ha semmit sem tanulunk 2022-ből, annak 2026-ban is bukás lesz a vége

Szimbolikus politikára is szükség van, kell egy szelep, ahol a törzsszavazók kiengedhetik a feszültséget, a dühöt. Interjú.

»Aki ott folytatja az orbánozást, ahol abbahagyta, semmit sem értett meg a vereségből« – írta 2022-ben. Ehhez képest a »Kösz, Orbán!« szlogennel futó óriásplakát-kampányuk színtiszta orbánozás.

Azt is mondtam, hogy a tartalmatlan orbánozással kell felhagyni. Arra viszont fel kell hívni a figyelmet, hogy a kormány felelős a kiugró inflációért, az uniós pénzek befagyasztásáért.

Meg azt is írta, hogy nem a kemény magnak szóló látványos akciók kellenek. A kordonbontás nem ilyen?

 

Az említett inflációs kampányunk nem is a kemény magnak szól, hiszen az ország jelentős része nem tudja, hogy nem Brüsszel, nem a háború, hanem az Orbán-kormány miatt nem tudja kifizetni a bevásárlást. A kordonbontás valóban a szimbolikus politizálás terepe, ha csak és kizárólag ilyen akciókból állna a Momentum politikája, akkor én most nem ülnék itt, mert azzal én sem tudok azonosulni.

De szimbolikus politikára is szükség van, kell egy szelep, ahol a törzsszavazók kiengedhetik a feszültséget, a dühöt.

Ettől nem fog megbukni a kormány, de találtunk egy olyan szimbólumot, amiben minden benne van, amitől ez az ország rohad. A kordont, amit a kormány a nép és az elit közé húz, hogy mögötte sütögesse a pecsenyéjét a mi adónkból.”

 

 

(Mandi)

 

 

 

Nem stadion – Szijjártó: a Nestlé 90 milliárd forintos beruházása nyomán 280 új munkahely jön létre Bükön

Dobreva megint élő adásban nyivákolt, de már senki sem kíváncsi rá, olyan kevesen nézték