in , ,

Dobjátok már ki a Hír Tv-ből! A stúdióban sértegette a Hír Tv és a Magyar Nemzet munkatársait a hazug Pulai – Videó

Mire jó ez?

De most komolyan! Mire jó ez? Behívni egy notórius hazudozót a Hír Tv-be?

Itt a vita:

Azt mondja ez a hazug gazember, hogy egységes halálozási covid statisztika van Európa szerte, hogy „standard”! Nem, nem az! Hazudik kérem, hazudik!

Nézzük mit ír erről a mandiner.hu:

Nem mindegy, hogy Covidban vagy Coviddal hal meg valaki

Több sajtóorgánum is próbálta összehasonlítani az egyes országok halálozásai adatait, és általában az Eurostat számaira hivatkozva megkísérelte rangsorolni azokat (mint korábban lapunknak Szalai Piroska, a terület szakértője elmondta, Magyarországról a KSH küld hetente frissülő adatokat az Eurostat számára).

Csakhogy a Müller Cecília tiszti főorvos által minden egyes nap bejelentett halálozási számok nem KSH-adatok, hanem gyorsstatisztikai számok, melyek segítik a gyors, tényeken alapuló döntéshozatalt és pontos képet adnak a vírus terjedéséről. „A későbbiekben a KSH feladata lesz elkülöníteni azokat a haláleseteket egymástól, ahol a közvetlen kiváltó ok volt a Covid-fertőzés, azoktól, ahol ez kísérő betegség volt” – mondja a Mandinernek Kincses Áron, a KSH szakstatisztikai igazgatóságát irányító elnökhelyettes.

Vagyis a gyorsstatisztikába az a Covid-fertőzött is bekerül, aki például szívbetegségben halt meg (vagy elütötte egy autó, ahogy az angolszász sajtóban cikkeztek hasonlóról esetekről). Mint Kincses hangsúlyozza,

„a mi dolgunk, hogy kiszűrjük azokat a halottakat, akik tényleg a Covid miatt és nem csak a Coviddal haltak meg”.

Ahány ország, annyi gyakorlat

A járványt megelőzően nem volt ekkora érdeklődés a többlethalálozási adatok iránt, ám ezt is egycsapásra átírta a Covid – mondja Kovács Marcell, a KSH Népszámlálási és népesedési statisztikai főosztály vezetője. Ugyanis a járvány miatt „elsöprő igény mutatkozott nem csak a hazai, hanem a nemzetközileg összehasonlítható adatokra is”. Csakhogy ez a gyors adatszolgáltatási nyomás plusz teherként szakadt a járvány miatt amúgy is leterhelt egészségügyi rendszerű országok nyakába, aminek megoldására senki sem tudott előre felkészülni. Ebből pedig az következett, hogy nem egységes az a protokoll, ami alapján az egyes országok a napi Covid-halálozási számokat mérik. Nagyon fontos azzal is tisztában lenni, hogy

„a Covid-halálesetek megállapítására eltér a gyakorlat a különböző országokban”

– mutat rá Kovács Marcell. Ehhez Kincses Áron hozzáteszi, hogy megérzése szerint a NNK – ahogy fogalmaz – „transzparens módon, lelkiismeretesen lejelent mindenkit”, ám nem biztos, hogy minden ország azonos gyakorlatot követ. Lengyelországban például a tavalyi halálozási többlet több mint kétszerese a jelentett Covid-halálozásoknak.

Éppen ezért nem érdemes naponta összeméregetni ezeket az adatokat a többi európai országgal, mert hamis következtetésekre vezet.

Előrelépés viszont, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elég hamar, még tavaly tavasszal reagált a helyzetre és kidolgozott egy pontos szabályrendszert arra vonatkozólag, hogy pontosan milyen kritériumok alapján kell a Covid-fertőzött elhunytak halálát kiváltó alapbetegséget meghatározni. Egészen pontosan rögzítette, hogy ha például az elhunyt daganatos betegségben vagy tüdőgyulladásban is szenvedett a Covid-fertőzés mellett, akkor melyiket kell a fő haláloknak tekinteni. Az egyes országok statisztikai hivatalai ez alapján az egységes módszertan alapján közlik majd a haláloki adatokat.

Amikor a KSH is, ahogy Európában a többi ország statisztikai hivatala, publikálni fogja ezeket az egységes protokoll alapján készített halálokokat, a lista akkor válik validdá. „Ezek a hivatalos statisztikai adatok így már a többi ország hasonlóan validált adataival összehasonlíthatók lesznek” – mondja Kincses Áron. Információink szerint egyébként ez a statisztika tavasszal jelenik meg.

 


 

Menjünk tovább: ha a többlethalálozást nézzük, abban is az élen van Magyarország Pulai szerint! NEM IGAZ PULAI, HAZUDSZ! Míg Magyarországon a covid miatt a többlethalálozás 8%, EU szerte valahol 20%  közelében van az átlag, azt mondta a hazug Pulai, hogy vezetők vagyunk!

Félrevihet a COVID-halálozás statisztikája

 

Aztán azt hazudta, hogy 12 év alatt egyhavi nyugdíj került ki a nyugdíjasok zsebéből, mert nincs svájci idexálás! HAZUDSZ, PULAI! A svájci indexálás, a szerintetek annyira csodálatos svájci indexálás ADÓT vet ki a nyugdíjra, tehát kevesebbet kapnának a nyugdíjasok!

Nem minden jó, ami "svájci" | Számok - a baloldali álhírek ellenszere

Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és , szöveg, amely így szól: „NYUGDÍJASOK. FIGYELEM! A BALOLDAL ISMÉT ÁT AKARJA VERNI ÖNÖKET! HORN GYURCSÁNY INGYEN HÁROMSZOROSÁRA REPJEGYET EMELTE ÍGÉRT, GAZ ÁRÁT, HELYETTE ÉS DUPLÁJÁRA ANYUGDÍJKASSZA AZ ÁRAM EGY RÉSZÉT LAKOSSÁGI PRIVATIZÁLTA ÁRÁT P BAJNAI AZT MONDTA, HOGY "NEM FOG KARÁCSONY 20 EZER FORINTOS. FÁJNI" DE ELVETTEA 13. HAVI NYUGDÍJAT REZSITÁMOGATÁST ÍGÉRT, DE HAZUDOTT. ORBÁN VIKTOR MOST DOBREV NEM HAZUDIK! SZERETNE 13. HAVI NYUGDÍJ HATALOMRA NYUGDIJEMELESEK JUTNI HAZUG, ERZSÉBET UTALVÁNY 150 EZER NYUGDÍJPRÉMIUM REZSIUTALVANY FORINTOS REZSICSÃKKENTÉS ÍGÉRETEKKEL! HAZUDIK! VISSZAVETTEA PRIVATIZÁLT NYUGDÍJKASSZÁT f FACEBOOK.COM/SZAMOKADATOK SZAMOKADATOK.HU SZAMOKADATOK”

 

Pulai egy szar szemét szar alak, tudja, hogy hazudik, és ezért nem hagyta szóhoz jutni Kacsoh Dánielt!

Kellenek a viták a tévébe, a Hír Tv-be is, főleg választások előtt, de PULAI NÉLKÜL!

 

 

mindenszo.hu

 

 

Add tovább!

Független Objektív Sajtószemle (FOS) – Liberális jövőbelátás: Tóth Csaba Tibor (mérce) már tudja, hogy milyen lesz a még el sem készült Petőfi film Philiptől

A gusztustalanság mértékegysége: 1 Márki-Zay Péter – Videó