in ,

Döbbenetes adatok: kiszáradva és csontsoványan került kórházba 97 beteg a Pesti úti idősotthonból. 100-ból!

Újabb hiányosságokat tártak fel a helyszíni ellenőrzések során a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Pesti úti és Kamaraerdei úti idősotthonokban.

Újabb hiányosságokat tártak fel a helyszíni ellenőrzések során a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Pesti úti és Kamaraerdei úti idősotthonokban. A Pesti úti intézményben mindössze 60 ápoló dolgozott az elvárt 109–126 helyett. Az idősotthon lakói méltatlan körülmények között éltek, 100-ból 97 beteget alultápláltan, kiszáradva, elhanyagolt állapotban vittek kórházba.

Megdöbbentő adatokról számolt be a Pesti úti idősotthonról a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója:

száz betegből 97 kiszáradva került hozzájuk az otthonból, 88-an alultápláltak, 27-en csontsoványak voltak. 

A Kamaraerdei úti idősotthonban is higiéniai problémák merültek fel – tették hozzá -, és mivel a napokban tovább nőtt a fertőzöttek száma, a hatóság járványügyi zárlatot rendelt el az A épület harmadik emeletén május 20. és június 3. között. A lakók nem hagyhatják el az emeletet, súlyos tünetek esetén kórházba kell őket vinni. Tömeges a fertőzés mind a két intézményben. A Pesti úti idősotthonban eddig 306 lakó és 26 dolgozó fertőződött meg, 45-en haltak meg, a Kamaraerdei úti idősotthonban pedig 47 gondozott és 12 dolgozó kapta el a vírust, közülük 5-en meghaltak. 

(pestisracok.hu, fotó: Horváth Péter Gyula)

 

Oszd meg másokkal is!

Emília hibátlanul bemutatta a nőgyűlölő baloldalt – #SocialJusticeEmília – Videó

A balos polgármesterek az embereken spórolnak a járvány alatt