in ,

Döbbenet: sikkasztás gyanúja miatt rabosították Vác szocialista alpolgármesterét

A hírhedtté vált vecsési ügy után újabb Pest megyei településeken, Vácott és Érden hullhat le a lepel a fiktív MSZP-s számlagyárakról és azok működtetőiről.

 

A hírhedtté vált vecsési ügy után újabb Pest megyei településeken, Vácott és Érden hullhat le a lepel a fiktív MSZP-s számlagyárakról és azok működtetőiről. A Magyar Hírlap értesülései szerint Kiss Zsoltot, Vác szocialista alpolgármesterét sikkasztással gyanúsították meg, és rabosították. Kiss az MSZP Pest megyei szervezetének irodavezetőjeként alapszervezeti elnökök nevére fiktív módon ellátmány kifizetésére számlákat állított ki, és azokat hamis aláírásokkal látta el. Ezzel a módszerrel vélhetően fekete pénzeket próbáltak tisztára mosni a pártban.

 

A feljelentőtől, Both Jánostól, Vác egykori polgármesterétől és volt szocialista országgyűlési képviselőtől a lap úgy tudja, hogy az alapszervezeti elnökök semmilyen ellátmányt nem kaptak, Kiss Zsolttól nem vettek át semmit.

 

SZÁMLATÖMBÖK POTYOGTAK A PÁNCÉLSZEKRÉNYBŐL

Az ügy úgy bukott ki, hogy a számlatömbök a Jókai utcai pártszékházból történő 2016-os költözéskor kipotyogtak a páncélszekrényből, a jelenlévők így értesültek arról, hogy ők papíron ellátmányt kaptak. Kiss Zsoltnak nagy hátszele volt a pártban, ugyanis azóta elhunyt sógora, Szabó Imre miniszter volt a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányokban, és volt a pest megyei közgyűlés elnöke is. Kissből így lehetett irodavezető a pártban.

TÓTH BERTALANT NEM ZAVARTA A PÉNZMOSÁS

A váci képviselő-testületbe úgy jutott be, hogy Tóth Bertalan 2019-ben feloszlatta a váci alapszerve¬zetet, amely az ellenzéki össze¬fogásban Both Jánost jelölte alpolgármesternek, ám Tóthék a feloszlatás után Kiss Zsoltot választották. Both tájékoztatta a pártelnököt a számlabotrányról, a pártelnök azonban fütyült erre. A Magyar Hírlap kérdéseivel megkereste Tóth Bertalant, az MSZP társelnökét és Molnár Zsolt pártigazgatót, azt firtatták, hogy felfüggesztették-e már Kiss Zsolt párttagságát, ahogyan arról az alapszabály rendelkezik a büntetőeljárás időtartama alatt. Arról is érdeklődtek, a sikkasztási ügyben indítanak-e fegyelmi, illetve belső vizsgálatot a pártban. Kérdéseikre azonban még nem kaptak választ.

 

(pestisracok.hu)

 

Add tovább!

Balliberális idill: az utcákat ellepik a hajléktalanok, ám a szállók kihasználatlanok

Szentesi Zöldi László: a Balatonnál nyaralok. A vendéglők, kávézók délben és este tömve, a kisvonatokon nincs hely, a sétahajón alig tudsz leülni.