in ,

DÖBBENET – Németországban az Evangélikus Egyház is szervezi az illegális migrációt

Német civil szervezetek a német Evangélikus Egyházzal karöltve szervezik a Líbiából Európa felé áradó illegális migrációt

A Frontex Európai Határ- és Hadseregvédelmi Ügynökség a “Kockázatelemzés 2017” című jelentésében arról írt, hogy ezek az NGO-k és az embercsempészek minden bizonnyal kapcsolatban lehetnek egymással.

A civil szervezetek, segélyszervezetek mögött pedig Soros György pénze is fellelhető. A Német Evangélikus Egyház, amelyik most egy, az illegális migránsokat segítő mini filmsorozatot is finanszíroz, a Földközi-tengeren zajló segélyszervezeti mentőakciókat pedig 100 ezer euróval támogatja.

Elképesztő kisfilm sorozatra bukkantunk. A fent megnézhető és általunk lefordított, 2-3 perces, több afrikai nyelven is szóló minivideók konkrét tanácsokkal látják el az illegális migránsokat, hogyan, merre induljanak, mit vigyenek magukkal, még arról is, hogyan tudják megkerülni a hatóságokat és eljutni az Európai Unió területére. Az egyik legújabb kisfilm a tengeri mentést mutatja be. A kockákon egy afrikai fiatalember, Kidesha meséli el, hogyan jutottak el Líbiából az áhított Olaszországba. A sorozatot egy német filmes cég készíti a Német Evangélikus Egyház támogatásával. Gyakorlatilag reklámozzák is benne azt a szintén német műholdas telefont, ami alapfelszerelése egy migránsnak.

Hello, Kindesha vagyok! 2017 januárjában indultunk el Líbiából Olaszországba – így kezdi a történetét az afrikai fiú. Tanácsait rajzolt grafikákon is megelevenítik.

A VÉGE CSODÁLATOS

Elmondja, hogy egy kicsi csónakban indulnak útnak, hánykolódnak a jéghideg tengeren és közben számtalan veszély leselkedik rájuk. Egymásnak esnek, összeverekednek, sokan pánikba esnek, akiket végig nyugtatni kell, mert ha nem tudnak fegyelmezettek maradni a parányi csónakban, elsüllyednek és mind odavesznek. Még szerencse, hogy ott a Thuraya – ami egy olyan műhold rendszerű telefon, amihez nem kell térerő, hálózat. Segítségével rövid idő alatt rájuk találnak a mentőhajók. Egészen elképesztő, hogy a kisfilmben cégnevet, telefonszámot közzétéve reklámozzák a biztos menekülés eszközét, milliókat bátorítva ezzel, hogy útra keljenek, miközben Európa egyre több országa látja be, hogy a migrációt nem támogatni és szervezni, hanem megállítani kell. Kindesha, aki a monitorról mosolyog ránk és az a majd ez után útnak induló migráns társaira, azt üzeni, érdemes végigcsinálni az ugyan nem könnyű menekülést egy jobb világ felé, mert a vége valami csodálatos… Rögtön az Olaszországba tartó hajón mindenkit barátságos tengerészek, meleg ruha, gyógyszerek és meleg étel vár. Az út végén pedig az európai paradicsom.

Az európai “határőrök” már alig tudják kezelni a millió számra – a képen Leszboszra – érkező illegális migránsokat; Fotó: Frontex

EVANGÉLIKUSOK IS A FINANSZÍROZÓK KÖZÖTT

A filmek hatására újabb tömegek indulhatnak el. Miközben a partiőrség és a Fortex egyre nehezebben kezeli a milliós nagyságrendű migráns áradatot, akik képesek sok esetben hering módjára zsúfoltan megindulni, lélekvesztőkön. Ugyanakkor a tengeri mentésbe egyre szervezettebben szállnak be az NGO-k. Egy 2014-ben létrehozott civil szervezet, a Sea-watch korábban hajókkal kereste a Földközi-tengeren hánykolódó migránsokat. Tavaly már felderítő repülőgépet béreltek, aminek költségeihez és a küldetéshez magához is – milyen érdekes, hogy pont a kisfilmeket is finanszírozó – Német Evangélikus Egyház is hozzájárul 100.000 euróval. Kutakodtunk az interneten, és számtalan külföldi oldalt találtunk, főként német és olasz portálokat, ahol hosszasan taglalják, milyen szervezett Németországban a migrációtámogatás. Az Ecochtimes német hírportál szerint annyira jövedelmező a menekült mentés, hogy a repülőgépet a közelmúltban meg is vásárolta a szervezet. De nem csak a sajtónak szúrtak szemet az összehangolt, már kilométerekre a parttól megtörténő migráns mentések, hanem az Európai Határ- és Hadseregvédelmi Ügynökségnek is, amely 2017-es kockázatelemzésében leírta, hogy a menekülteket segítő civilek és az embercsempészek között minden bizonnyal kapcsolat lehet. A Frontex szerint az akciók annyira koordináltak és gyorsak, mintha az embercsempészek pontos koordinátákat adnának a civil mentőhajóknak. A segélyszervezetek kategorikusan tagadnak, de az olasz ügyészség – merthogy migánsok milliónak célországa Olaszország – már vizsgálja az NGO-k és az embercsempészek kapcsolatait.

A Sea Eye migránsmentő hajó akcióban; Fotó: zeit.de

AZ EMBEREK EURÓPÁBA SZERETNÉNEK ELJUTNI

A Frontex 1. vezetője egy interjúban konkrétan kimondta, hogy Soros finanszírozhatja a Földközi-tengeren szervezett menekült inváziót. A katholisches.info cikke szerint Leggeri azt mondta, egyértelműen tapasztalható egy olyan tendencia, miszerint a migránsok „egyre közelebb kerülnek a líbiai tengerhez”, miközben egyre gyakrabban találják a menekülteket alkalmatlan járművekben és egyre kisebb víz és üzemanyag tartalékkal. Említést tesz a Soros-által finanszírozott  segélyezési műveletekről a Földközi-tengeren.

A nagyméretű hajók működése mögött, mint például a Moas 51 méteres“Topaz Responder”, a “Médecins sans frontiàres”, a “Bourbon Argos” vagy az “MS”, a “Sea Eye” által szinte mindig Soros György pénze található – jelentette ki a Fortex 1 vezetője. Az egész ügy leginkább aggasztó aspektusa Leggeri szerint az, hogy a „szellemhajók flottájának” szándéka, célja eltér az európai és az olasz politikai vezetés szándékaitól.

Külön kiemeli a Német Evangélikus Egyházzal  közös akcióban ténykedő Sea-Watch segélyszervezetet, amelynek honlapján is olvasható, nem fogadja el a „migránsok és menekültek közötti önkényes megkülönböztetést” csakis a “szabad mozgáshoz való jogot”. Vagyis elutasítják az államok szuverenitásához való jogot, ahogy az arra formált jogot is, hogy különbséget tegyenek háború elől menekülők és a jobb élet reményében útra induló gazdasági bevándorlók között. 

Sea Eye-t, valamint egy nagyobb, 26 méteres hajót és egy kisebb mentőcsónakot üzemeltető német szervezet azt állítja, harcolni fog minden jövőbeni európai tervvel szemben a bevándorlók Líbiából és Tunéziából történő fogadására, mert ezek az emberek Európába szeretnének eljutni, amiben nem korlátozhatók.

Címlapfotó: AP

(forrás: Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Allahozó Gaby sivalkodik – Börtönnel fenyeget a Jobbik

Csicskul a francia államfő – Macron egyre népszerűtlenebb