in , ,

Döbbenet, ez nem áll le: Márki-Zay továbbra is fegyverek szállítását követeli Ukrajnába – Videó

Továbbra is azt követeli Márki-Zay Péter, hogy hazánk területén szállítsanak fegyvereket Ukrajnába.

Továbbra is azt követeli Márki-Zay Péter, hogy hazánk területén szállítsanak fegyvereket Ukrajnába. A baloldal jelöltje egy minapi záhonyi fórumon nem először nevezte árulónak Orbán Viktort amiatt, hogy a miniszterelnök kitart álláspontja mellett, és nem akarja háborús veszélynek kitenni Magyarországot – olvasható az Origó.hu cikkében.

 

Márki-Zay Péter ismét azért támadta a kormányt, mert nem enged fegyvereket szállítani az ország területén az ukrajnai háborúba. Emiatt a baloldal miniszterelnök-jelöltje árulónak titulálta Orbán Viktort a baloldali lista Záhonyban tartott kampányeseményén.

Holott a Magyarország területén történő fegyverszállítást tiltó döntés épp a magyarok védelméről szól, hiszen előfordulhat, hogy a szállítmányt támadás éri, ez pedig az emberek épségét is veszélyeztetné.

 

Íme a videó:

 

 

 

Arról nem is beszélve, hogy ebben a helyzetben számos más állam is meglehetősen óvatos, például a korábbi tervekkel ellentétben Nyugat-Európából sem érkezik Ukrajnába több tucatnyi vadászrepülő.

A végletekig kiélezett konfliktus rendkívüli körültekintést igényel a külső országoktól.

Márki-Zay azt is a kormány szemére vetette: néhány éve Oroszországnak lehetővé tette, hogy fegyvereket szállítson Szerbiába. Ám az nem összevethető az ukrajnai szituációval, egyrészt azért, mert 2019-ben nem volt háborús helyzet.

Az Origó.hu szerint ezt még Soros blogja, a 444.hu is el kellett ismerje:

Azok a fegyverek nem háborús zónába, hanem Szerbiába mentek, ahol egy katonai bázis épült éppen Nis közelében, orosz részvétellel.

Ráadásul az oroszok akkor nem szárazföldön szállították a fegyvereket, hanem egy polgári teherszállító repülőgéppel, így a magyar kormánynak nem is állt módjában megtiltani a szállítást, mert nem kellett hozzá engedély.

Érdemes megjegyezni, hogy bár Gyurcsány jelöltje a kampányában „szeretetországot” vizionált, mégis jórészt gyűlöletkeltő megnyilvánulások tapasztalhatók tőle.

 

A jelenlegi háborús helyzetben ezek a szerencsétlen vagy éppen rosszindulatú kirohanások növelhetik annak esélyét, hogy Magyarország belesodródjon a szomszédunkban zajló fegyveres konfliktusba.

Emlékezetes: Márki-Zay egyebek mellett a kárpátaljai magyaroknak is nekitámadt, amikor oroszbarátnak nevezte őket, s azt állította, hogy csak azért „kell” Magyarországra jönniük, hogy a Fidesz–KDNP-re szavazzanak a választáson.

Arra pedig még a legnagyobb összeesküvés-hívők is elismerően csettintenének, hogy azt hangoztatta: Orbán Viktor egy személyben (!) tehet a háború kirobbanásáról, s hogy az orosz elnökkel folytatott megbeszélésen részt vett annak előkészítésében.

 

(magyarnemzet.hu, origo.hu)

 

 

Add tovább!

Jakab Péter feladta a politikát? Gitárt ragadott – Zenésznek áll?

Orbán Viktor: a baloldal a háború oldalán áll – akkor is, ha ezt nem tudja