in ,

Döbbenet: Cseh Katalin és a Momentum feláldozná a kárpátaljai magyarokat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás reagált Cseh Katalin vasárnapi kijelentéseire.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás reagált Cseh Katalin vasárnapi kijelentéseire. A Momentum EP-képviselője az RTL-nek adott interjújában nehezményezte, hogy a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs folyamatait.

A magyarellenes Momentumról egy kicsit bővebben – kezdi bejegyzését közösségi oldalán az államtitkár.

Ha egy politikusnak a külhoni magyarok nem fontosak, az itthon élők sem lesznek azok! Ne legyen kétségünk! Akkor neki valami, valaki más fontos

-szólít fel a politikus.

Menczer Tamás szerint a momentumos Cseh Katalin tegnap azért támadta a kormányt, mert a magyar kormány kiáll a kárpátaljai magyarok mellett. Valójában Cseh Katalin nem a kormányt, hanem a kárpátaljai magyarokat támadta. A Momentum megcsinálta már ezt a Felvidéken és Erdélyben is, most Kárpátalja volt soron, tette hozzá.

Cseh Katalinnak nem tetszik, hogy a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs folyamatait, szerinte a kormány veszélyezteti a régió stabilitását

-vélekedett.

Kifejtette, szerinte ez szamárság, a kormány nem veszélyeztet semmit, egészen egyszerűen nem engedi el a kárpátaljai magyarok kezét.

Soha, semmilyen körülmények között. Az anyanyelvi oktatásuk és az anyanyelv-használati joguk veszélyben van, ezért lép fel a magyar kormány. Nem jókedvünkből blokkoljuk Ukrajna integrációs folyamatait, hanem azért, mert nincs más eszközünk, és a kárpátaljai magyarokat nem áldozzuk fel a világpolitika oltárán. Cseh Katalin és a Momentum megtenné

-állította.

Hozzátette, szívesen támogatnák újra Ukrajna közeledését az EU-hoz és a NATO-hoz, éppen ezért Kijevben Szijjártó Péter külügyminiszter úr múlt pénteken két javaslatot is tett a helyzet rendezésére vonatkozóan.

Mindezzel a Momentum és Cseh Katalin is biztosan tisztában van. Akkor vajon mi az oka annak, hogy a Momentum következetesen a külhoni magyarok ellen lép fel? A magyarok helyett kit képvisel ilyenkor? Hogy lehetne bízni abban a magyar politikusban, aki a magyarok ellen cselekszik?

– írta a Facebookon Menczer Tamás.

Forrás: Magyar Nemzet; Fotó: MTI/Balogh Zoltán

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Már jönnek a NAT-ot támogató tanárok fotói! Aláírásgyűjtés is van a NAT mellett!

Agyhalál – Orbáni fasizmussal riogat a Klubrádió, Bolgár György és Tamás Gáspár Miklós