in , ,

Döbbenet: az Európai Bizottság a kormányt megkerülve, milliárdokat oszthat szét a Magyarországon működő NGO-k között

Az Európai Bizottság segítségével jelentős összeghez juthatnak a jövőben a civil szervezetek, NGO-k – írja a hvg.hu.

Az Európai Bizottság segítségével jelentős összeghez juthatnak a jövőben a civil szervezetek, NGO-k – írja a hvg.hu. A lap szerint a kormány barátságtalan lépésére válaszol így Brüsszel és gyakorlatilag megkerülik a kormányt, és csak azért is az Ökotárs Alapítványon keresztül fognak támogatásokat fizetni a magyar civilszervezeteknek. Első körben az 50 millió eurós keretösszegből 3,4 millió eurót, vagyis 1,4 milliárd forintot.

Nem hajlandó elfogadni Brüsszel, ahogy a Norvégia sem, hogy Magyarországon nem támogathatók külföldről átláthatatlan módon civil szervezetek. Mint ismert a Norvég Alap forrásait az az Ökotárs Alapítvány osztotta szét, amely működésével kapcsolatban több eljárást is indult korábban.

 

 

Végül pályázatot írtak ki a Norvág Alap pénzeinek hazai elosztására. Hét pályázó volt, amelyek közül a kormány az Ökotárson kívül bármelyiket elfogadta volna, Norvégia viszont ragaszkodott a Soros-szervezethez, és olyan nemzetközileg is elismert pályázókat zárt ki, mint például a Magyar Vöröskereszt.

A norvégok a magyar kormánnyal kialakult vita miatt végül egyetlen fillért sem küldtek Magyarországra, az Európai Bizottság segítségével most jelentős pénzhez fognak jutni helyi magyar nonprofit szervezetek, NGO-k. A Bizottság a következő két évben erre szolgáló körülbelül 50 millió eurós (20 milliárd forintos) keretéből már most biztos, hogy 3,4 millió eurót, vagyis 1,4 milliárd forintot éppen az Ökotárs Alapítvány oszthat szét köztük az uniós értékek, köztük a jogállamiság védelmére – írja a hvg.hu.

A Norvég Alappal ellentétben ráadásul a magyar kormánynak semmilyen beleszólása nem lehet majd abba, hogy a pénzt mely nonprofit szervezetek kapják és milyen célokra, a támogatások ezúttal közvetlenül Brüsszelen keresztül érkeznek.

 

 

(pestisracok.hu)

 

  

 

 

 

[pj-news-ticker]

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Hoppá! Brutálisan pörög a magyar gazdaság! Javította a magyar gazdaság idei növekedési előrejelzését az OECD – Lehet sivalkodni

BRÉKING: feloldották a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló első jelentés titkosítását, eddig nem ismert részletek derültek ki