in ,

Döbbenet: az elkerülőutat is lezárta a BKK: megbénult a belváros

Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal: a lezárás idejére ajánlott kerülőutat is lezárta a BKK – írta meg oldalán a Közlekedő Tömeg blog.

„Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal: a lezárás idejére ajánlott kerülőutat is lezárta a BKK És ha ez önmagában nem lenne elég baj, megint jóval hosszabbra nyúlik a munka, mint indokolható lenne, és a tájékoztatás is elégtelen” – írta meg csütörtökön a Közlekedő Tömeg. 

A poszt beszámol arról, hogy a XII. kerület központját a belvárossal összekötő 105-ös busz a Lánchíd lezárása miatt kerülőúton, hosszabb menetidővel jár. Alternatíva lehetne az érintett utasoknak az 59-es villamos használata, melyet a BKK többször is ajnálott, de úgy tűnik,

saját javaslatukról néhány hónap alatt megfeledkeztek, mert 200 méter vágány felújítása miatt június 16-tól augusztus 9-ig ez a villamos sem jár.

Az időzítés teljesen elfogadhatatlan

A Közlekedő Tömeg szerint a „különböző lezárások alatt a kötöttpályás közösségi közlekedés kínálná a legkedvezőbb eljutási lehetőségeket a városban, ha ezek a járatok megbízhatóan közlekednének, és helyettük nem torlódásoknak kitett pótlóbuszok járnának” – írják.

A posztban rámutatnak arra is, hogy a vágányok átépítése ielőregyártott elemek használatával történik, emiatt a helyszíni munkavégzés meglehetősen gyorsan haladhat. Az elmúlt években azonos technológiával végzett felújítások tapasztalatai alapján a szóban forgó munka kivitelezési ideje legfeljebb 3 hét, ezért ilyen hosszú ideig tartó lezárás sem indololt.

Igencsak ráérős a felújítás

„A kivitelező vállalkozók kényelmes időbeosztása tehát ezúttal is prioritást élvezett a város lakóinak érdekeivel szemben. Egy ilyen rövid pályaszakaszon majdnem két hónapot szöszmötölni, ezzel utasok ezreinek indokolatlan mértékű kényelmetlenséget és menetidő-növekedést okozva súlyos felelőtlenség, és több más hasonlóan elhibázott projekhez hasonlóan – mint az M3-as metró felújítása, a H7-es hév vagy a Nyugati pályaudvar indokolatlan lezárása – szintén hozzájárul a Budapest élhetőségét nagyban romboló tömeges autóforgalomhoz” – írják.

A Közlekedő Tömeg szerint szintén hanyagság, hogy a változásról mindössze két nappal a lezárást megelőzően adtak tájékoztatást.

„Álláspontunk szerint a Nagyenyed utcai vágányok felújítását a Lánchíd lezárása előtt kellett volna elvégezni, vagy megvárni vele a hídfelújítás végét. Mivel a pályaszakasz bontása megkezdődött, ez már nem opció, ezért most azt várjuk a BKV-tól és a BKK-tól, azonnal intézkedjenek a munka felgyorsításáról, és az 59-es villamos legkésőbb július közepétől ismét közlekedjen teljes vonalon” – írják.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Újra vannak virágok a Clark Ádám téren! – No, nem úgy! Videó

Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, ő sem támogatná Magyarország kilépését az EU-ból