in ,

Döbbenet: birkákhoz hasonlította a magyarokat több ellenzéki képviselő – videó

Több ellenzéki képviselőjelölt is birkákhoz hasonlította a magyarokat, illetve a nyugdíjasokat azután, hogy a kormány bejelentette: 9 ezer forint értékű rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Több ellenzéki képviselőjelölt is birkákhoz hasonlította a magyarokat, illetve a nyugdíjasokat azután, hogy a kormány bejelentette: 9 ezer forint értékű rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok. Az ellenzéki összefogásban most aktívan résztvevő Jobbik volt elnöke is sértegette a nyugdíjasokat korábban. A Fidesz helyi szervezetei most bocsánatkérésre és visszalépésre szólították fel az érintett jelölteket – közölte az M1 Híradója.

„A magyar népnél nincs birkább nép a Földön” – ezt írta ki közösségi oldalára a Momentum székesfehérvári jelöltje. Várnagy Emese a magyar egészségügyi ellátást bíráló posztjában arról értekezik, hogy az egészségügy elsorvasztását a magyar emberek behúzott nyakkal nézik végig, örülve a 9000 forintos Orbáni ajándéknak. Vagyis a nyugdíjasoknak járó rezsiutalványnak.

 

Várnagy Emese már korábban is gúnyolódott az idős embereken. Néhány héttel ezelőtt például egy videóbejegyzést tett közzé, amelyben ez a felirat szerepel: „amikor olyannal vitatkozol, akinek nincsenek észérvei.” Várnagy Emese ezt úgy kommentálta: „Én is ezt érzem, amikor néhány Fidesz-hívő idős emberrel próbálok szót érteni.”

A Fidesz helyi szervezete úgy reagált: a momentumos képviselőjelölt már többször tett a választókat lenéző, megalázó kijelentéseket. A legutóbbi, a magyar népet birkához hasonlító posztja miatt pedig visszalépésre szólították fel.

 

Nem Várnagy Emese az egyetlen 

A birkahasonlatot használta a nyugdíjasokra a DK komáromi önkormányzati képviselőjelöltje is. Az Origo beszámolója szerint Balla István közösségi oldalán azt írta: „Csökkent a birkahús ára! Már csak 9000 forintba kerül egy szavazat.”

A komáromi Fidesz közleményben tiltakozott és bocsánatkérésre szólították fel az eset miatt az ellenzéki pártokat.

 

Korábban is sértegették a nyugdíjasokat 

Az ellenzéki összefogásban most aktívan résztvevő Jobbik volt elnöke, Vona Gábor is sértegette a nyugdíjasokat korábban. Facebook-oldalán többek között azt írta: „a nemzeti ünnepeken ma már rendszeres eseménynek számít, hogy a hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, trágárul ordibálnak és felhörgik a XX. század minden traumáját.”

Egy dunaújvárosi utcai fórumra pedig úgy emlékezett vissza a Jobbik korábbi elnöke, hogy szinte kétpercenként látott olyan nyugdíjasokat, akik „húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig szennyvíz folyt.”

Akkor többen is felháborodtak Vona Gábor szavain, a nyugdíjas szervezetek pedig bocsánatkérésre szólították fel. Nem ez volt az egyetlen hasonló botrány a Jobbikban.

 

Far-hát kommandónak és hülyének nevezte a nyugdíjasokat a Jobbikhoz köthető Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Silhavy Máté egy az év elején kiszivárgott hangfelvételen. A gondolatmenethez pedig kapcsolódott a Jobbik országgyűlési képviselője, Z. Kárpát Dániel is.

 

Fidesz: Méltánytalan, hogy a nyugdíjasokról így beszéltek

A Fidesz frakcióvezető-helyettese a DK-s képviselőjelölt szerdai birkahúsos hasonlata után azt mondta: minden nyugdíjast megillet a tisztelet, pártszimpátiától függetlenül.

„Szerintem rendkívül méltánytalan, hogy a nyugdíjasokról így beszéltek. Alapvetően ez hasonló Bangóné patkányozásához, azt sem minősíteném, mert egyébként minősíthetetlen mind a két eset” – fogalmazott Böröcz László.

„Sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott” – korábban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó válaszolta ezt az ATV-ben, amikor arról kérdezték, hogy szerinte miért nő a kormánypártok támogatottsága.

(forrás:www.hirado.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hatalmas vizuális környezetszennyezés a Budai Várban! Sátrat vert a hülyeség

Magyarország Európa utolsó védelmezője – Videó