in ,

Diktálni akar az EU, de mi nem hagyjuk magunkat – Reagált a minisztérium: Brüsszel követeli a rezsicsökkentés megszüntetését, de erről szó sem lehet!

A rezsivédelem a továbbiakban is változatlan formában és feltételekkel garantálja Európa legalacsonyabb áram- és gázárait a magyar családok számára.

 

A kormány megvédi a rezsicsökkentést, a rezsicsökkentett árak mindenki számára maradnak – hangsúlyozza az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

A rezsivédelem a továbbiakban is változatlan formában és feltételekkel garantálja Európa legalacsonyabb áram- és gázárait a magyar családok számára. Hiába követeli Brüsszel és a baloldal az intézkedés eltörlését, a kormány nem enged, megőrzi a rezsicsökkentés vívmányait

– szögezi le az EM.

A földgázt és a villamos energiát változatlanul Európában a legolcsóbban kapják a magyar háztartások. A Rezsivédelmi Alap a 2024-es költségvetésben is biztosítja a bevált intézkedés finanszírozásához szükséges forrásokat – olvasható a szaktárca közleményében.

 

 

Korábban megírtuk, hogy egy bizottsági állásfoglalás szerint az energiatámogatási intézkedéseket fokozatosan meg kell szüntetni. Ennek mentén pedig nyilvánvaló, hogy Brüsszel ezzel a lépéssel éppen azt a rezsicsökkentést töröltetnék el hazánkkal, amelynek köszönhetően az Európai Unióban Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági gáz és áram ára – írta meg a Magyar Nemzet.

(MTI)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hahó, MSZP! Épp most szűntök meg, tudtátok? Most olvadtok be a DK-ba! 26-ban sehol sem lesztek!

Buenos Airesbe utazik az „elszigetelt” Orbán Viktor