in , ,

Deutsch Tamás kimondta a lényeget: nem adhatjuk árulók kezére országunkat

A magyarok szabadok akartak és akarnak lenni mindenáron, ez 1956 üzenete

A magyarok szabadok akartak és akarnak lenni mindenáron, ez 1956 üzenete – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti delegációvezetője a 1956-os forradalom kitörésére emlékező, a Brüsszeli Magyar Katolikus Misszió és a brüsszeli magyar diplomáciai testületek által szervezett rendezvényre küldött üzenetében. Az eseményen megszólalt Kovács Tamás Iván belgiumi magyar nagykövet is, aki szerint nem lehet hagyni, hogy kiforgassanak minket történelmükből és demokrácia-szeretetünkből.

A képviselő távollétében szavait Havas István brüsszeli magyar lelkipásztor tolmácsolta. A képviselő hangsúlyozta: a forradalomra és a szabadságharcra emlékezni és emlékeztetni kell. Nem felejthető az október huszonharmadikai tüntetések mámoros diadala, és a Molotov-koktélokkal harcoló forradalmárok, a pesti srácok szabadságharca. Ahogy nem felejthető el milliónyi külföldi ember szolidaritása a szabadságharc utáni megtorlásokban kivégzett áldozatok iránt. Deutsch Tamás William Wallace skót szabadságharcost idézve emlékeztetett: életünket elvehetik, de szabadságunkat soha.

 

Szabadságunkat továbbra is meg kell védeni, nem adhatjuk árulók kezére országunkat, nemzetünket.

– hívta fel a figyelmet.

Kovács Tamás Iván belgiumi magyar nagykövet beszédében elmondta: 1956 olyan sorsfordító eseménye volt a magyar történelemnek, amelyre a világon még mindig emlékeznek. Emlékeztetett, hogy 1956-ban a magyarok egyenlőtlen küzdelmet vívtak és a legdrágább árat fizették szabadságukért a nemzetárulók miatt elbukott szabadságharcban. Kiemelte: Brüsszelben sokszor a magyar történelmet és nyelvet nem ismerő és megismerni sem akaró hazug vélemények akarják megmondani, hogy éljünk hazánkban. A nagykövet szerint nem lehet hagyni, hogy kiforgassanak minket történelmükből és demokrácia-szeretetünkből.

 

Csak magyar szívvel védhetjük meg kiharcolt szabadságunkat és szuverenitásunkat.

– húzta alá a nagykövet.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Támadnak a „toleráns” libernyákok! Ma hajnalban támadás érte a Nagycsaládosok Országos Egyesületének szerverét

Íme az Orbán-fóbiás, libernyák színészek listája! Ők fognak felolvasni a minisztérium előtt! Kerüld őket