in ,

Deutsch: a magyar baloldal változatlanul a háború pártján áll

A Fidesz EP-képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége volt.

Deutsch Tamás az ellenzéki Tordai Bence ukrajnai fegyverszállításokat sürgető szavait magyarázva beszélt arról a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, hogy a baloldal háborúpárti.

Az EP-képviselő az interjúban úgy fogalmazott: a magyar baloldalnak tudomásul kell vennie, hogy

a választópolgárok felállítottak a magunk mögött hagyott évtizedben olyan minimumokat, amelyeknek meg kell felelnie minden közéleti szereplőnek,

politikai pártoknak és a közösségnek is.

Szembe kellene néznie az ellenzéknek a történtekkel

Deutsch Tamás azt mondta: a közösségi médiában azért volt indokolt „kellő határozottsággal, tömörséggel, őszinteséggel és keménységgel” megfogalmaznia véleményét a magyar baloldal katasztrofális választási szerepléséről, mert lassan három hét telt el az országgyűlési választások óta, de láthatóan nem néznek szembe a történtekkel.

A kormánypárti politikus kiemelte: a közélet íratlan szabályai szerint minimálisan elvárható lenne, hogy ha a magyar választópolgárok „ilyen egyértelműen és világosan elutasítanak valakit”, akkor a baloldali politikai pártok vezetői vállalják a felelősséget, azonban ők „fel sem ajánlották a lemondásukat”.

„A választások óta eltelt időszak annak bizonysága, hogy a baloldalon mindent változatlanul úgy akarnak folytatni, mint ahogy a saját politikai tevékenységüket április harmadikáig”

– közölte Deutsch Tamás.

Hozzátette: az elmúlt három hét azt is világossá tette, hogy „a magyar baloldal első számú vezetője, vezére Gyurcsány Ferenc”.

A rezsicsökkentést meg kell védeni

Az elmúlt hetek Deutsch Tamás szerint arról is szóltak, hogy a történelmi vereséget szenvedő baloldal megszorító politikát követel a történelmi választási sikert elérő Fidesztől és KDNP-től, és nyilvánvalónak nevezte, hogy „az egyharmadnál is kisebb reprezentációval bíró” baloldal a parlamentben is a megszorítások politikáját akarja képviselni. Azt például, hogy a „világban elszaladó” energiaárak miatt Magyarországon számolják fel a rezsicsökkentést – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt EP-delegációjának vezetője, hangsúlyozva, hogy a rezsicsökkentést meg kell védeni.

Deutsch Tamás arra is kitért: mérgezi a magyar közéletet, a közbeszédet, ha a polgárok bizalmának kiérdemlése végett választásokon elinduló, közéleti szerepet vállaló emberek abban lelik örömüket, hogyan lehet aztán válogatott gorombaságokkal zaklatni, sértegetni, megbántani, lenézni a magyar polgárokat.

„Kutya kötelességünk nemre, fajra, politikai véleményre való tekintet nélkül megvédeni a magyar választókat az ilyen megnyilatkozásokkal szemben” – fogalmazott. Hozzátette: a sértegetések helyett érdemes lenne a magyar polgárok iránti tisztelet jegyében részt venni a magyar közéletben.

A magyar választópolgárok fontosnak tartják, hogy mi az ország sorsa

Deutsch Tamás megjegyezte: tiszteletben kell tartani, hogy Magyarországon élő,

a valóságban létező érzés a hazaszeretet, a magyar választópolgárok fontosnak tartják, hogy mi az ország sorsa.

„Szuverénnek, önállónak szabadnak és függetlennek akarják megtartani hazájukat, erős, határozott a nemzeti kötelék a magyarok közt, és minden olyan politikai törekvés, amely ezt próbálja gyengíteni, az elutasításra talál”

– mutatott rá.

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint „valamifajta kooperáció”, a nagy nemzeti célok érdekében történő együttműködés kialakítható lenne egy kétharmadnál is nagyobb parlamenti többséggel bíró kormányerő és egy “egyharmados reprezentációval sem bíró” ellenzék között abban az esetben, ha ebben a nemzeti minimumban meg tudnának egyezni.

Azonban Deutsch Tamás úgy látja, hogy

a nemzeti gondolat, a nemzeti elkötelezettség, a hazaszeretet ügye iránti fogékonyság nem jellemzi a magyar baloldalt.

(MTI)

 

Add tovább!

Ujhülye szerint az MSZP brandje megkopott – A tied is, Pityu!

Ez igazán jó hír: elveszítheti médiáját a Jobbik