in ,

Deák Dániel: Márki-Zay Péter nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

Nagy a baj odaát

Nem váltotta be a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter a hozzá fűzött reményeket a balliberális oldalon – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. Deák Dániel szerint az előválasztást követően a baloldal teljesen elvesztette lendületét, és már baloldali politikusok is nyíltan beszélnek erről.

Három és fél hónap múlva parlamenti választás lesz Magyarországon, ilyen kevés idővel a választás előtt gyakorlatilag semmilyen mondanivalója nincs a balliberális oldalnak

– értékelt Deák Dániel, hozzátéve, kormányzásképtelen politikai alakulatról van szó. Az elemző közölte, már baloldali portálok is támadják a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, és a Fidesz jelentős előnyét mutató belső mérések szivárognak ki. Deák Dániel szerint hiányzik a baloldalon a kézzelfogható, hosszú távú perspektíva. Deák Dániel felhívta a figyelmet arra, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje támadja a rezsicsökkentést, a minimálbért, a benzinárcsökkentést és a bevándorlási intézkedéseket, ami érdemben rontotta Márki-Zay Péter megítélését. Ezek a témák 70-80 százalékos támogatottságnak örvendenek Magyarországon, és ha Márki-Zay Péter a társadalom számára fontos kérdésekben szembemegy a társadalmi akarattal, úgy tűnik, hogy vagy Brüsszel, vagy valamelyik külföldi multi érdekeit képviseli, ami értelemszerűen nem tetszik a magyaroknak – mondta.

 

 

Az elemző szerint Karácsony Gergely főpolgármester visszalépése után nagy messiásvárás volt az ellenzéki oldalon, de úgy tűnik, Márki-Zay Péter nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Most eljött a kiábrándulás időszaka, máris elkezdték belülről, a balliberális oldalon kritizálni Márki-Zay politikai ámokfutását – jegyezte meg, kiemelve, a baloldal miniszterelnök-jelöltje megszólalásaiban sértegeti a választópolgárokat. Deák Dániel szerint az ellenzéki pártok vezetői is látják: ha Márki-Zay Péter ezen az úton megy tovább, az katasztrofális vereséget fog okozni. Az elemző szólt arról is, hogy amíg 2008-as világgazdasági válságot követően a baloldal megszorításokkal élt, nem volt olyan társadalmi csoport, amit ne ért volna súlyos megszorítás, most azt látják a magyarok, hogy többletforrást kap a lakosság szinte minden csoportja. A magyar gazdaság most sokkal jobb állapotban van, válságállóbb lett – jelentette ki.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Legalja – Fegyőr a csecsemőjét maga előtt lóbálva politizál – Undorító

Az álkeresztény Lukácsi Katalin (az meg ki?) teljesen odavan Maki Zajért! Mert “kell egy kéz”!