in

Cuki: velőscsont is lehet augusztus 20-i kitüntetés

Augusztus 20-a alkalmából vehette át jutalmát az a három rendőr, aki július 26-án életet mentett, de a kitüntetettek között ott volt négylábú társuk is, Főnök.

A police.hu szombati cikkében azt írja: az életmentés a 112-es segélyhívóval kezdődött, ezen keresztül kért segítséget egy 49 éves férfi. János egy Vecsés közeli erdőben feküdt magatehetetlenül az avarban. Mozdulni nem tudott, és pontos helyzetét sem tudta elmondani Strehó Zoltánnak, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában hívását fogadó zászlósnak.

A rendőri egységek késlekedés nélkül indultak, miközben Strehó zászlós tartotta a lelket Jánosban, beszéltette, biztatta, nyugtatta– derül ki a rendőrség beszámolójából. A terepen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáthi Vivien törzsőrmester Főnökkel kiegészülve futott a szinte átláthatatlan erdőben. Az idő szorított, a bajba jutott férfi hangja többször elcsuklott, állapota egyre romlott.

Rögtön jobban lett azonban, amikor megpillantotta a rendőröket és meghallotta Főnök csaholását.

A rendőrök is egy emberként lélegeztek fel, amikor életben találtak rá. Kórházba vitték, azóta jobban van.

Velőscsont a kitüntetés

A belügyminiszter a három rendőrnek a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozatát adományozta példaértékű munkájuk elismeréséül. Főnök sem maradhatott ki a díjazottak közül, ő speciális jutalomfalattal gazdagodott: egy kék szalaggal díszített velőscsonttal.

Magunk közt szólva, a csomagolás hamar lekerült a termetes harapnivalóról, ami aztán termetes sem sokáig maradt”

– zárja a történetet a rendőrség közleménye.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Futóbolondok – Jakab ápolt bejelentést tett: megalakult a Nép Pártján Mozgalom – Videó

Lezajlott Budapesten a baloldal által szervezett brutális traktoros tüntetés, 5 autóval, 0 traktrorral – Videó