in , ,

Csicskulás előtt – Merkel kezdi elveszíteni hatalmát

Érdekes következtetésre jutott Nógrádi György a német kancellár kapcsán.

Az elemző rámutatott arra, hogy Angela Merkel  kancellár rendkívül meggyengült Nógrádi György értékelése szerint, és kérdésesnek tartja, hogy ki tudja-e tölteni a ciklus mind a négy évét. Nemzetközi szinten is csökkent a német kormányfő befolyása, hiszen míg korábban az Obama–Merkel páros vezette a nyugati világot, addig mára úgy látszik, hogy a Trump–Macron tandem vette át az irányítást.

A migránsok már a rokonaikat is vihetik Németországba

A német kormány új családegyesítési törvényt fogadott el, így a migránsok közvetlen rokonaikat is Németországba vihetik. Ez azt jelenti, hogy havonta ezer migránssal többet fogadhat be az ország. Az ügyben nem egységesek az álláspontok a kormánykoalíción belül, ez az újabb lépés tovább mélyítheti a már meglévő törésvonalakat.

Fotó: AFP

Horst Seehofer személyében Németország kőkemény belügyminisztert kapott – mondta Nógrádi György. A tárcavezető által a bűnügyi statisztikák közelmúltban történt sajtónyilvános publikálása is ez támasztja alá – véli a biztonságpolitikai szakértő.

Felhívta a figyelmet, hogy a bűnözők javarészt négy országból érkeznek. Az észak-afrikai térségből kiemelkedően tunéziaiak és marokkóiak. Őket az albánok és a szerbek követik, akik szintén kiemelkedő szerepet játszanak a németországi alvilágban.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

Kocsis Máté: az ellenzék hátat fordított az országnak

Tíz minisztériummal alakul meg az új kormány