in ,

Csicskul Márki Márk – Egyre többen hagyják el Márki-Zay süllyedő hajóját

Ennyi volt?

 

Egyre többen hagyják el Márki-Zay süllyedő hajóját

 

Szerdán 9 ember mondott fel a hódmezővásárhelyi városházán. Szabó Bálint jogvédő csütörtökön 72 órát adott Márki-Zay Péternek. Az óra pedig ketyeg.

A városi aktualitásokról tartott sajtótájékoztatót szerdán a vásárhelyi polgármester, ahol elmondta, hogy a polgármesteri hivatalban a napokban kilenc munkavállaló mondott fel.

A Promenád.hu azon kérdésére, hogy milyen posztok üresedtek meg, a jegyzői hatáskörben dolgozó Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője azt válaszolta: mivel a köztisztviselők nem közszereplők, így nem kapott arra felhatalmazást, hogy bármilyen tájékoztatást adjon a nyilvánosság részére.

Szorul a hurok: 72 órát ad Szabó Bálint Márki-Zaynak

Forrás: Promenád.hu

Amennyiben a polgármester a meghatározott időn belül nem hozza nyilvánosságra a bankszámlakivonatát, akkor feljelentés indul ellene”

– jelentette ki csütörtökön Szabó Bálint jogász csütörtökön a K’Art-ügy kapcsán, írja a Promenád.hu. Hozzátette, ha Márki-Zay nem tesz eleget a kérésnek, akkor a jövő héten az összes nyilvános megjelenésére ellátogat a kifizetetlen károsultakkal. Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen emlékeztetett: az ügy Hódmezővásárhely legnagyobb gazdasági és közéleti bűnügye, ami során 60 vállalkozást megközelítőleg 800 millió forinttal károsítottak meg.

A K’Art-ügy Vásárhely Szeviép-ügye, egyben Márki-Zay Péter korrupciós és pártfinanszírozási ügye is”

– jelentette ki a K’Art-károsultak képviselője, Szabó Bálint. Hozzátette, 35 napja várják a politikustól, hogy válaszoljon az alábbi kérdésekre: mikor, hány alkalommal és összesen mennyi pénzt kapott Kendi Imrétől, a K’Art-cégcsoport vezetőjétől a polgármesteri kampányára.

Forrás: Promenád.hu

Szabó Bálint megjegyezte: Márki-Zay ugyan nem válaszol a feltett kérdésekre, de nem is tagadja a tiltott pártfinanszírozás tényét.

Ezúton felszólítom a településvezetőt, hogy 72 órán belül hozza nyilvánosságra a bankszámlakivonatát, fizesse vissza a hozzá került, ellopott pénzeket az alvállalkozóknak, illetve kérjen bocsánatot mindazoktól, akiknek korrupciómentes politikusként tüntette fel magát”

– sorolta a követeléseket csütörtökön Szabó Bálint. Amennyiben Márki-Zay a három nap alatt nem tisztázza a helyzetet, akkor büntetőfeljelentést tesz ellene a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, illetve a polgármester összes jövő heti nyilvános megjelenésére ellátogat a kifizetetlen alvállalkozókkal.

Márki-Zaynak már csak 48 órája van, hogy nyilvánosságra hozza a számlakivonatokat. Helyi források szerint ez a botrány is közrejátszik abban, hogy egyre többen hagyják el a süllyedő hajót, azaz a Márki-Zay vezette városházát.

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

Brüsszelben tárgyal hétfőn Sz*ros György

A bukott ballib ellenzék külföldről importál tüntetőket szombatra?