in ,

Csicskul a Simicska párt – Morvai Krisztina ismét leoltotta a Jobbikot

Közleményt adott ki Morvai Krisztina EP-képviselő, amely szerint a sajtóból tudta meg, hogy a Jobbik „visszahívta” az Európai Parlamentből.

Morvai Krisztina ismét leoltotta a Jobbikot

Szerdán a PestiSrácok.hu számolt be arról, hogy a Jobbik „visszahívná” Morvai Krisztinát, vagyis az EP-képviselőt lemondatná mandátumáról.

A Jobbik országos választmányának küldöttei tegnapi ülésükön egyhangúlag felszólították a párt országos vezetését, hogy hívja vissza európai parlamenti mandátumából Morvai Krisztinát, amelyet a Jobbik elnöksége a mai ülésén ellenszavazat nélkül meg is szavazott. Morvai Krisztina a Jobbik listájáról szerzett képviselői mandátumot az Európai Parlamentben”

– írta a párt. Morvai Krisztina korábban már több interjúban jelezte, hogy nem tetszik neki a Jobbik néppártosodó irányvonala. Majd 2017 decemberében honlapján konkrétan megírta, hogy minden kapcsolatot megszakít a párttal, mert az elárulta az elveit; azokat az elveket, amelyek mentén ő ma is politizál az Európai Parlamentben. Később Morvai beígérte a Békemeneten való részvételt is, végül képviselői feladatai miatt nem tudott elmenni, de támogatásáról biztosította a megmozdulást.

Fotó: MTI Fotóbank

Morvai csütörtök reggel közleményben reagált a Jobbik „visszahívására”.

A sajtóból értesültem róla, hogy a Jobbik elnöksége „visszahívott” európai parlamenti képviselői tisztségemből. Az európai parlamenti képviselők jogállásáról szóló jogszabály ilyen jogi lehetőséget nem ismer, így mandátumom lejártáig, 2019 júliusáig tisztségemben maradok. Az eddigi következetességgel, elszántsággal fogom képviselni Magyarország érdekeit, összhangban saját lelkiismeretemmel és a Jobbik 2009. évi, illetve 2014. évi európai parlamenti választási programjával, amelynek végrehajtására a választók felhatalmaztak”

– áll a képviselőnő közleményében.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Huth Gergely személyesen beolvasott a nemzeti oldalt eláruló Magyar Nemzeteseknek – Megvédte a régi Magyar Nemzet becsületét (videó)

Pletyka a választási csalás, nem érkezett még panasz