in ,

Csicskul a német vezetés! Lemondott Olaf Scholz felesége miniszteri posztjáról

Britta Ernst lemond Brandenburg tartomány oktatási, ifjúsági és sportügyi miniszteri posztjáról

 

Britta Ernst lemond Brandenburg tartomány oktatási, ifjúsági és sportügyi miniszteri posztjáról, miután saját pártja éles kritikával illette a tanárhiány leküzdésére irányuló terveit.

 

 

Olaf Scholz német kancellár feleségének, Britta Ernstnek a lemondását hétfőn jelentette be a tartományi kancellária, hívja fel rá a figyelmet a brüsszeli Politico hírügynökség.

A tartományi miniszterelnök, az SPD-s Dietmar Woidke nyilatkozatban köszönte meg Ernst munkáját: „Nehéz időkben … előrelátóan és biztos kézzel látta el hivatalát”. Ernst helyét a jelenlegi államtitkár, Steffen Freiberg veszi át.

 

 

 

 

Ernst, aki szintén Scholz balközép Szociáldemokrata Pártjának (SPD) tagja, 2017 óta töltötte be a tisztségét, azzal indokolta lemondását, hogy a tartományi tanárhiány leküzdésére irányuló tervei „sajnos nem kapták meg az SPD-frakció támogatását a tartományi parlamentben”.

Az elmúlt hetekben komoly ellentét alakult ki a miniszter és saját parlamenti frakciója között, miután Ernst kétszáz betöltetlen tanári állást akart megszüntetni, a megüresedett helyeket pedig szociális munkásokkal akarta feltölteni. Ugyanakkor az is a tervei között szerepelt, hogy csökkenti az egyéb iskolai szociális szolgáltatásokra szánt forrásokat.

Katja Poschmann SPD-s képviselő március végén nyíltan bírálta Ernst terveit, mondván, hogy minden tanári állás és iskolai szociális ellátás „nélkülözhetetlen”.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a minisztérium az új vezetővel változtat-e Ernst reformtervein.

Ernst 1998 óta Olaf Scholz felesége. Ritkán fényképezkednek együtt, de 2021-ben Scholz azt mondta: „Britta életem szerelme, aki oly régóta változatlan. A pozíciók jönnek és mennek, a szerelem marad”.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nem mi mondtuk – Hont András: az amerikai nagykövetség kampánya értelmetlen – Videó

Gyöngyösi ebből már nem tud jól kijönni – Közel a teljes politikai bukása – Legkésőbb 2024-ben