in ,

CSEH ELLENÁLLÁS – Babis: a migráció óriási probléma, meg kell állítani

A migráció óriási probléma, meg kell állítani – mondta Andrej Babis cseh kormányfő

A migráció óriási probléma, meg kell állítani – mondta Andrej Babis cseh kormányfő abban az interjúban, amelyet a Právo című független cseh baloldali napilap közölt szombaton. Elsősorban egyértelmű jelzést kell adni, hogy Európába már senki sem jöhet be – szögezte le Andrej Babis. Megismételte korábbi álláspontját: az az elv, hogy a migránsok már a tengeren vannak, és ezért kötelező megmenteni őket, “a pokolba vezető út”.

 

Világosan ki kell mondanunk, hogy számunkra (Csehország számára) a legfőbb szempontot lakosaink biztonsága jelenti, úgy, ahogy ez az Egyesült Államokban, Kanadában vagy Ausztráliában is érvényes

– jelentette ki a politikus.

 

Babis sikernek tartja, hogy az EU legutóbbi csúcstalálkozóján Orbán Viktor magyar kormányfővel és a többi visegrádi vezetővel együtt sikerült elérni, hogy a migránskvóták ügye lekerült a napirendről. Hozzáfűzte: Csehországnak és minden érintett államnak egyedül kell döntenie.

Ez az alap

– húzta alá Babis.

Most pedig be kell kapcsolódnunk a migráció összeurópai megoldásába

– tette hozzá.

Jelezte: Csehország átfogó tervet készít, amely megoldaná az illegális migráció problémáját.

A koncepció megfogalmazná, mit akar az ország tenni Európában és mit Európán kívül. Csehország pénzügyi és anyagi segítséget akar nyújtani, ki kell dolgozni egy Marshall-tervet Afrika számára

– közölte.

A cseh miniszterelnök kiemelt feladatként szólt arról, hogy fel kell számolni az emberkereskedelmet, amelyben “állítólag negyvenezer ember dolgozik, akik összességben milliárdokat keresnek”.

MTI; Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

(forrás:pestisracok.hu)

A 444 olyan hülye, hogy Robert De Niro 75. születésnapjára Al Pacino képével emlékeztek

HOPPÁ! – Putyin is megtáncoltatta esküvőjén az osztrák külügyminisztert