in ,

Csaknem négyezer katona vesz részt a járvány elleni védekezésben

Ezekben a napokban is csaknem négyezer katona vesz részt a koronavírus-járvány elleni védekezésben

Ezekben a napokban is csaknem négyezer katona vesz részt a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Benkő Tibor elmondta: a Magyar Honvédség alapfeladata – az ország védelme mellett – minden területen ott van, ahol segíteni tud az ország lakosságának, mint például 2015-ben, amikor katonákat vezényeltek a déli határszakasz őrzésére, védelmére. Abban a feladatban azóta is részt vesznek – emlékeztetett.

A koronavírus-járvány miatt tavaly március óta a katonák segítették, segítik a határzárást, a határőrizeti feladatokat, a közterületeken a rendőrökkel közösen járőröznek, valamint fertőtlenítési feladatokat is végrehajtottak. A kórházparancsnoki rendszerben most is hatvan katona teljesít szolgálatot, az egészségügyi dolgozók tehermentesítését pedig mintegy 1400 segíti

– sorolta.
Az öt honvédségi oltóbusszal pedig bárhová el tudnak jutni, hogy segítsék a lakosság beoltását – ismertette.
Benkő Tibor kitért arra is: fontos, hogy a haderőfejlesztési program továbbra is töretlenül folytatódjon, mert a béke, a biztonság szavatolásához kell egy erős, jól felszerelt, ütőképes Magyar Honvédség.

Szeretnék, ha a társadalom is látná a haderőfejlesztési program eredményeit, ezért a tervek szerint augusztus végén Kecskeméten nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót tartanak.

Megjegyezte, hogy a rendezvényen csak azok vehetnek részt, akiknek van oltási igazolványuk.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

XXI. század intézet: bajban van a baloldal – Videó

Nem stadion – A világ egyik legmodernebb betoncserépgyára épül fel a Hajdúságban