in , ,

Csak a Semjén vadászata probléma, igaz? Nem esett messze az alma a fájától – Elefántvadászatokra jár Bige Zalán, a vörösbáró fia

Bige László baloldali milliárdos fia, Bige Zalán apjához hasonlóan kedveli a luxust.

Bige Zalán, Bige László fia az Instagram-oldalára töltött fel egy képet, ami mindenkinek szemet szúrt: egy elejtett elefánttal pózol. A fotó valószínűleg egy luxusutazás során készülhetett, az elefántvadászat pedig milliókba kerülhetett – írja az Origo.

Apjának, a baloldali oligarchának szenvedélye is a vadászat. A milliárdos Nyíregyháza környékén egy saját vadászparkot is létrehozott, ahol több száz őzet, szarvast, vaddisznót őriznek. Bige László az állatokra vélhetően a saját kertjében vadászik. Bige Lászlónak a festői szépségű erdélyi Komandón is van vadászbirtoka, rajta egy nagy, kastélyszerű épülettel. A milliárdos Bige László fiának Facebook-oldalán is látható egy régebbi fénykép, amely szintén valamelyik egzotikus országban készülhetett, egy luxusnyaraláson.

 

LUXUSKÖRÜLMÉNYEK, NA DE MIBŐL?

Bige Zalán László hat gazdasági társaságban szerepel tulajdonosként az Opten cégnyilvántartó rendszere szerint, és vezetőként jegyzik az édesapja által grundolt Nitrogénművek Zrt.-ben. A milliárdos fiát idén június 2-án jegyezték be tulajdonosként az egyébként 1999-ben alakult budapesti székhelyű Alma Trade Kft.-ben, amelynek fióktelepe Nyíregyházán van, tehát Bigéék családi fészkében. A cég további tulajdonosai, Bige Dávid Tibor (1994-es születésű) és Bige Zoltán József (1978-as születésű). A társaság árbevétele 458 millió forint volt 2020-banBige Zalán szerepel még a Nitrogénművek Zrt. vezetésében is, amelynek működtetésével kapcsolatban felmerült anomáliák miatt október közepén vádolták meg az édesapját, amiről a Pesti TV és a PestiSrácok.hu is beszámolt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és önálló intézkedésre jogosult személy által elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével, továbbá hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja Bige Lászlót és öt társát. Az Origo írása alapján az ügyészség lényegében azt állítja, hogy a külföldi fejlesztéseihez kötvénykibocsátással többmilliárdos forrást szerző cégtől csalárd módon vont ki forrásokat, ezzel megrövidítve saját cégét és így a kötvénytulajdonosokat is. A vád alapján Bige és társai összesen kétmilliárd forinttal károsították meg a baloldali milliárdos vállalatát, miközben a cégvezető több mint hétszázmillió forint vesztegetési pénzt kapott. A Nitrogénművek Zrt. álláspontja szerint a Bige László és társai ellen megfogalmazott ügyészségi megállapítások alaptalanok.

Október végén tizennégy milliárdos büntetést kapott a Nitrogénművek cégcsoportjának hat érintett vállalkozása, valamint a Hőgyészi Agrokémiai Kft. és a Cargill Magyarország Zrt. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. A műtrágyakartell esetében a forgalmazói árverseny visszaszorítása miatt a hazai gazdák a jogsértés időtartama alatt – a tiszta versenyhelyzetben érvényesülő árhoz képest – magasabb árakkal szembesülhettek. Magyarán: a baloldali milliárdos megkárosította a hazai gazdákat.

MÁRKI-ZAYT PÁRTOLJA BIGE LÁSZLÓ

Mint portálunk megírta, Bige László igyekszik közel maradni Márki-Zayhoz, annak reményében, hátha megússza a rekordösszegű pénzbüntetését. A milliárdos a HVG-nek ezt mondta:

Márki-Zay az egyetlen, aki közel áll a szívemhez, mert ő nem egy pártot, egy csoportot, hanem az egész országot képviseli (…) ez az ország soha nem volt még olyan megosztott, és soha nem volt olyan mély erkölcsi és morális válságban, mint ma.

Bige László a Klubrádió műsorában már október elején egyértelművé tette, hogy beszáll a baloldal választási kampányába, és mindenképpen támogatni fogja azt a miniszterelnök-jelöltet, aki megnyeri az ellenzéki előválasztást. Bige bírósági eljárás alatt áll hűtlen kezelés és vesztegetés vádjával. Szerinte politikai indíttatású az eljárás, ezért nyilvánvalóan abban bízik, hogy a baloldal győzelme esetén a segítség fejében eltussolják az ügyét.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Emlékeztek, amikor Orbán Viktornak állva énekelték az Avanti Ragazzi-t az olaszok Rómában? Videó

Már tíz halottja van a lengyel migránsválságnak, rendkívüli ülést tart az ENSZ Biztonsági Tanácsa