in ,

Covid Geri munkássága: óriási dugót okoz a Nagykörúton kijelölt kerékpárút

Karácsony Gergely főpolgármester rendelete értelmében a budapesti Nagykörút egy szakaszán biciklisávot jelöltek ki

Karácsony Gergely főpolgármester rendelete értelmében a budapesti Nagykörút egy szakaszán biciklisávot jelöltek ki, elvéve egy sávot az autóforgalom elől. A döntés miatt az elmúlt napokban óriási dugók alakultak ki az érintett utakon.

A főpolgármester lépése Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke szerint teljesen érthetetlen. Úgy véli, több szempontból is teljesen kontraproduktív Karácsony Gergely intézkedése.

Kovács Kázmér a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a kerékpáros közlekedést támogatni kell, de tudomásul kell venni, hogy nem lehet, és nem szabad minden áron, főleg az autóforgalom hátrányára. Hozzátette, az igazi megoldás az lenne, ha minél szélesebb körben bővítenék ki a kerékpárutakat arra is figyelve, hogy az mind a bicikliseknek, mind pedig az autósoknak megfelelő legyen.

A jelenlegi megoldás környezetvédelmi szempontból is káros, hiszen a lassan haladó járművek, vagy éppen a dugóban álldogáló autók növelik a levegőben a káros anyagokat” – mondta.

 

(hirado.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Feri dülöngélve beszél + megbicsaklik a nyelve. Ez zseniális! Videó

Méltó válasz 2004. december 5-re. Pesty László és csapata, no meg a székely ügy, összehozta az egész országot! Egy hihetetlen történet 1 hónappal Trianon 100-ik évfordulója előtt! Videó