in

Büszkeségünk – Landolt Magyarországon a honvédség legújabb repülőgépe

A KC-390-es a spanyol Gran Canariából indult, és a 4500 kilométeres távot távot mintegy 6 óra alatt tette meg.

Április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép. Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a repülőgép 2024. február 8-i első felszállása után megkezdett tesztelési menetrend az utolsó fázisába lépett, a gyártási folyamat befejező szakaszában földi és légi teszteket végeznek. A tesztelés jelenlegi szakaszában speciális, NATO kommunikációs eszközök beépítése és ezek validációja történik, majd a munkálatok befejezésére visszatér Brazíliába.

 

 

Világgazdaság a Flightrada24 adataira hivatkozva azt írja, hogy a Magyar Honvédség új gépe

pénteken 9 órakor lépett be a magyar légtérbe és néhány perccel fél 10 után landolt a kecskeméti repülőtéren.

A radarfelvételen úgy tűnt, a gép először tett egy tiszteletkört a bázis felett, majd ezt követőn szállt le. Az útnak ez a szakasza a spanyol Gran Canariaból indult, a nagyjából 4500 kilométeres távot távot mintegy 6 óra alatt tette meg. Az indulásról egy rövid videó is kikerült a YouTube-ra, amelyen a Magyarországra tartó KC-390-es látható.

VIDEÓ:

 

 

(Mandi)

 

 

 
 

 

 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Gyermekkori álmaikról vallottak Orbán Viktorék – Most kiderül, melyik kormánytag akart csillagász vagy mozdonyvezető lenni kiskorában (VIDEÓ)

Elismerte a csicskagyerek, hogy a kormány jó intézkedést hozott – Kamu Geri szerint segített az állami menetdíj-kiegészítés, háromszor annyi diákbérlet fogyott