in , ,

BUKÁS ELŐTT – Egyre bizonytalanabb Merkel helyzete Németországban

Egy friss felmérés szerint a németek háromnegyede nem hisz abban, hogy a kancellár az uniós csúcs előtt megoldást találhat a migrációs válság rendezésére

Egy friss felmérés szerint a németek háromnegyede nem hisz abban, hogy a kancellár az uniós csúcs előtt megoldást találhat a migrációs válság rendezésére.

A belügyminiszter pedig – a menekültügyi viták miatt – kilátásba helyezte a kormánykoalíció felbontását – derült ki az M1 műsorából.

Kilátásba helyezte a német szövetségi kormányt alkotó pártok koalíciójának felbontását a menekültügy körüli viták miatt Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke egy pénteki lapinterjúban, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) részéről pedig jobboldali fordulattal vádolták meg Seehofer pártját.

Azonban egy nem várt fordulat is bekövetkezett, ugyanis Angela Merkel találkozott az albán belügyminiszterrel, aki gyakorlatilag felajánlotta Albániát egy „hot spotnak” – mondta el Kiss J. László, a Corvinus Egyetem tanára.

Elmondta, a két hét alatt egy európai megoldásra kellene egy koncepciót kitalálni, amely nemcsak elfogadható, de megvalósítható is lenne. Azonban ma már szinte minden országnak más álláspontja van a témában, és félő, hogy az európai megoldás számára nem jön össze az a kritikus tömeg.

Az a hatalmas ellentét, amely jelen van az Európai Unió migrációs politikájában a tagországok között, jelen van egy pártcsoporton belül, mégpedig Németországban – jelentette ki a szakértő, hozzátéve, itt gyakorlatilag egy politikai játszmáról van szó a CSU és CDU között.

A német alkotmánynak van egy olyan része, hogy a kormánypolitika meghatározásában a kancellár irányvonala kell, hogy érvényesüljön, ugyanakkor Seehofer arról beszélt, hogy visszaállítaná a 2015 előtti jogrendet, amelynek lényege, hogy a más országokban regisztrált menekülteket visszaküldjék.

(forrás:www.hirado.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

MEGÉRKEZETT – Budapestre jött az új amerikai nagykövet

Megint jött egy medve – Szolnokon a Tiszában lubickol