in , ,

Budapesten találkozhatnának az orosz és az ukrán tárgyalódelegációk + videó

Az orosz és az ukrán fél számára is felajánlotta a béketárgyalások helyszínéül Budapestet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek este.

 

Az orosz és az ukrán fél számára is felajánlotta a béketárgyalások helyszínéül Budapestet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek este. Szijjártó Péter közösségi oldalán a brüsszeli repülőtérről élőben bejelentkezve azt mondta: az elmúlt hetekben sokan, köztük a világ legnagyobb országai is szinte mindent megpróbáltak, amit a diplomácia eszköztára felkínált annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a háború Magyarország szomszédságában, Ukrajnában.

 

 

 

A háború a lehető legrosszabb forgatókönyv, emberéleteket követel – emelte ki hozzátéve, hogy Magyarország azt szeretné, ha szomszédságában béke lenne, véget érne a háború. – Minél előbb ér véget a háború, annál kevesebb emberáldozatot követel – hívta fel a figyelmet a külgazdasági és külügyminiszter. Megjegyezte: nyilvánvalóan a tárgyalások jelentik azok alapfeltételét annak, hogy létrejöhet a béke. Mivel azok lehetséges helyszínében – Minszkben, Varsóban – vita alakult ki, ezért Szijjártó Péter Budapestet ajánlotta Szergej Lavrov orosz külügyminiszternek és Andrij Jermaknak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalvezetőjének, amelytől a telefonbeszélgetéseken egyik fél sem zárkózott el.

Budapest biztonságos helyszínként tud szolgálni mind az orosz, mind pedig az ukrán tárgyalódelegáció számára 

– jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter. Hangsúlyozta: Magyarország a békében érdekelt és reményeit fejezte ki, hogy a helyszínajánlással hozzá tud járulni a béke megteremtéséhez. Minél előbb kezdődnek a megbeszélések, annál előbb lesz béke, és annál kevesebb embernek kell meghalnia a háborúban – fogalmazott Szijjártó Péter jelezve, hogy Brüsszelből New Yorkba utazik, ahol az ENSZ vezetőivel tárgyalnak a konfliktusról.

 

 

(magyarnemzet.hu)

Add tovább!

Philip is nagyon kiakadt – Rákay Philip: Márki-Zay katonákat és fegyvereket küldene a háborúba – Videó

Milyen ukrán ellenállás? Orosz hadijelentés körbezárt városokról és rakétatámadásokról