in ,

Budapest leépül: a BKK elkezdte a jegyautomaták leszerelését

„Kiábrándító és elszomorító ezt a leépülést látni”– írta közösségi oldalán Vitézy Dávid.

Vitézy Dávid Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében ír arról, hogy a BKK elkezdte a jegyautomaták leszerelését. A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója azt írja: 2014-ben több, mint 300 új, bankkártyát is elfogadó, bérletet is árusító, éjjel-nappal működő automata jelent meg a BKK hálózatán és az új automaták révén minden várakozáson felül, 10 milliárd forinttal nőttek a jegyárbevételek.

 

Még a legrosszabbul teljesítő automaták is sokszorosan behozták a működési költségüket

Lehet, hogy egyszer majd a mobilértékesítés teljesen feleslegessé teszi az automatás értékesítést, de ettől még ma nagyon messze vagyunk – írja Vitézy, aki szerint a leszerelt automaták révén garantáltan jegybevétel fog eltűnni a rendszerből.  A BKK hivatalos közlése szerint egy automata havi üzemeltetési költsége 130 ezer forint. A bevételi adatokat visszaosztva látható:

a korábbi automata-flotta bármely tagja 80-szor annyi bevételt szedett be, mint amennyibe fenntartása kerül

és még a legrosszabbul teljesítő automaták is sokszorosan behozták a működési költségüket.

„Ezen adatokat látva az automata-hálózat leépítése valójában csak egyet üzen: a BKK-t nem érdeklik a saját jegybevételei. Évekig dolgoztam azon, hogy ezek a viszonyok megváltozzanak Budapesten, kiábrándító és elszomorító ezt a leépülést látni” – zárja bejegyzését a szakember.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Fontos bejegyzés – Orbán Viktor: szamizdat 15.

Már megint siránkozik! Hihetetlen. Kamu Geri: olyat tettem, amit állítólag nem csinálok