in ,

Budapest gazdátlan lett – A kampányoló főpolgármesternek már nyáron se nagyon volt ideje a fővárosra

Gőzerővel beindult a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték

Gőzerővel beindult a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték, a kampányoló főpolgármesternek már nyáron se nagyon volt ideje a fővárosra. Ez meg is látszik Budapest utcáin:

a közlekedés katasztrofális, dugók mindenhol, a közterületek elhanyagoltak és szemetesek

– nyilatkozta Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek. A napilap szombati számában megjelent interjúban Láng Zsolt úgy vélekedett: a főpolgármester elkényelmesedett a járványidőszakban. Karácsony Gergelynek megtetszett, hogy a veszélyhelyzet alatt egy személyben dönthetett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy nappal a rendkívüli jogrend megszüntetése előtt, az utolsó pillanatot kihasználva a közgyűlés nélkül döntött számos fontos kérdésben, például a használt, klíma nélküli frankfurti villamosok beszerzéséről, hétmilliárd forintért.

Legutóbb Demszky Gábor vett használt, klíma nélküli villamosokat

A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergelynek nem Budapest a fontos, hanem a saját politikai ambíciói. Pedig lenne feladat bőven! A miniszterelnöki ambíciók helyett a dugók megszüntetésével, a közterületek rendbetartásával, a köztisztaság rohamos romlásának megállításával, Budapest mindennapi ügyeivel kellene foglalkoznia.

Erre tette le az esküjét, ezért kapja a fizetését

– hangsúlyozta Láng Zsolt. Mi szívesen élnénk javaslatokkal, folytatnánk szakmai vitákat, de a baloldal ezt láthatóan nem akarja. Csak a saját politikai harcaikkal vannak elfoglalva. Cinikusak és arrogánsak – mondta Láng Zsolt. Azzal kapcsolatban, hogy a főváros használt, klíma nélküli villamosokat szerez be, Láng Zsolt elmondta: legutóbb Karácsony elődje, Demszky Gábor vett használt, klíma nélküli villamosokat. „Úgy látszik, ezeket szeretik, de azért a metróban fürdőlepedőben kampányoltak a klímáért. Azóta két forró nyár telt el, és a kampányígéret valóra váltása, a metrószerelvények azonnali klimatizálása még mindig sehol” – emelte ki.

Az interjúban Láng Zsolt felsorolta a gyanús közbeszerzéseket. Mint mondta, a mutyigyanús busztenderen Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes érintettsége merült fel; szintén felveti a mutyi gyanúját a dunai kishajótender. A Lánchíd felújítását a lezajlott közbeszerzésnél ötmilliárddal drágábban és csökkentett tartalommal kezdték el, a Blaha Lujza tér átépítése 1,1 milliárddal drágább, és kaotikus forgalmat generál, a reklámtenderrel is évi egymilliárd forintot bukik a főváros, közben pedig több mint kétszázmillió forint büntetést kaptak a szabálytalan közbeszerzések miatt. Az „átláthatóság” jegyében a BKK igazgatótanácsában helyet foglaló kollégája nem kapja meg az általa kért céges dokumentumokat – tette hozzá a politikus.

(MTI)

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

A hazaáruló Ujhülyét zseniálisan széttrollkodta Deák Dániel – Ujhelyi vesztesnek nevezte Orbánt, majd emlékeztették, hányszor nyert választást

Bayer Zsolt: az angol szurkolónál büdösebb lumpenprolit hosszú évtizedeken át nem hordott hátán a föld