in ,

Bru­tá­li­sat ka­szált az MSZP Pe­ci­nán és a Nép­sza­bad­sá­gon – Ujhelyi ismét benézte

Uj­he­lyi Ist­ván, az MSZP fa­vo­ritja megint ren­de­sen mel­lé­nyúlt

Uj­he­lyi Ist­ván, az MSZP fa­vo­ritja megint ren­de­sen mel­lé­nyúlt. Orbán Vik­tort akarta be­le­ke­verni az oszt­rák al­kan­cel­lár kö­rüli kém­ügybe, de végül az MSZP-t si­ke­rült le­buk­tat­nia…

Nagyot megy mostanában az MSZP EP-képviselő jelöltje, Ujhelyi István. Kampányfőnökként csaknem a földbe állította a teljes pártot, miután javaslatára nem elköszöntek a több millió magyart lepatkányozó Bangónétól, hanem még rá is erősítettek a vállalhatatlanra… Miután az ügy minden oldalon kiverte a biztosítékot, végül csak győzött a józan ész, az MSZP visszavonta a patkányozós ellen-reklámot.

Ujhelyi István most megint kellemetlen perceket okozott saját pártjának. Ezúttal Orbán Viktort próbálta belekeverni az osztrák alkancellárt érintő kémügybe, de a nagy igyekezetben végül az MSZP lepleződött le.

Mint azt Ujhelyi hétfőn bejelentette, az osztrák hatóságokhoz fordul, mert szerinte a Heinz-Christian Strache lejáratására készült rejtett kamerás felvétel „bűnös kapcsolatot sejtet a magyar kormánypártok és Heinrich Pecina bécsi üzletember, a Media­works volt tulajdonosa között”. Ujhelyi arra próbált célozgatni, hogy a Fidesz valamiféle paktumot kötött a laptulajdonos üzletemberrel, és így sikerült bezáratni a Népszabadságot.

A Magyar Nemzet azonban mai cikkében felhívta a figyelmet arra, hogy Pecina több évtizede kapcsolatban áll a hazai balliberális körökkel.

A Népszabadság kisebbségi tulajdonát képező részesedést például 2015-ben éppen az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány adta el az osztrák üzletembernek, vagyis maguk a szocia­listák üzleteltek Pecinával. Akkor Tóbiás József vezette a pártot, az MSZP elnökségének pedig Gőgös Zoltán elnökhelyettes mellett maga Ujhelyi István is tagja volt.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az MSZP mintegy másfél milliárd forintot kaszált az adásvételen.

Heinrich Pecina-t egyébként a hírhedt Panama-iratok is említik, ezekből derült ki, hogy 2002 és 2010 között az MSZP-hez ezer szálon kötődő Erős Jánossal is üzleti kapcsolatban volt a bécsi üzletember.

Pecina neve egyébként felbukkant a Mol elleni támadáskor is – még a Gyurcsány-kormány idején. Akkor az osztrák OMV-n keresztül orosz kézre játszották a magyar olajcég 25 százalékát. Ezt később az Orbán-kormány idején sikerült csak visszavásárolni az oroszoktól.

(ripost.hu)

Hoppá! – Novák Katalin: Január elején életbe lép a négygyermekes anyák szja-mentessége

Nem stadion – Közel 30 fős idősek otthonát alakítanak ki Kecskeméten