in , ,

Brüsszeli kettős mérce: egyszer elég az ötezer válasz, máskor az 1,4 millió is kevés

Az Európai Bizottság kevesli a nemzeti konzultáció résztvevőit, de a saját felmérésüknél nem foglalkoznak ilyesmivel.

Miután az Európai Bizottság kevesli az Oroszország elleni szankciókról szóló nemzeti konzultáció válaszadóinak számát, nem veszi figyelembe annak eredményét – mondta az Euroactiv cikke szerint Peter Stano, az EU külügyi szóvivője Brüsszelben.

A hivatalos adatok szerint Magyarország 8,2 millió regisztrált választópolgárából kevesebb mint 1,4 millióan vettek részt az október 14. és december 15. között zajló konzultációs folyamatban – írja a lap. Mint fogalmaznak: így „az EU lesöpörte az orosz szankciókról szóló magyar nemzeti konzultáció eredményeit”.

 

Kettős mércét alkalmaz Brüsszel

A külügyi szóvivő érvelése ugyanakkor eléggé visszás, hiszen például az Európai Unió által az Ifjúság Európai Éve program kapcsán szervezett felmérésében

mindössze ötezren vettek részt, ennyien töltötték ki az unió online kérdőívét,

amelyben arra vártak válaszokat, hogy a fiatalok hogyan szeretnék ünnepelni az ifjúság európai évét 2022-ben.

Több, mint 8 millió eurót költött a kutatásra Brüsszel

Ráadásul a kutatás költsége sem lehetett kevés, hiszen az Európai Ifjúsági Portálon jegyzett felméréssel a közösségi médiában is kampányoltak, így az Instagramon, a Facebookon és a Twitteren is.

Az Európai Parlament és a Tanács összesen 8 millió eurót, azaz 3,2 milliárd forintot költött a programra.

Így joggal merül fel a kérdés: az Európai Bizottság miért kevesli a nemzeti konzultáció résztvevőit, ha a saját felmérésüknél nem foglalkoznak ilyesmivel?

 

 

(Baranya Róbert, mandiner.hu)

 

 

 

 

 

A bolgár nő csontig benyalt az EU-nak: végre kell hajtani amit az Unió kér

Elkezdődött: a teljes ukrán belügyi vezetés meghalt – Helikopterbalesetben szerdán meghalt Denisz Monasztirkszkij ukrán belügyminiszter