in ,

Brüsszel nem adja oda a pénzt a tanárok béremelésére – Meg kéne lepődni?

Nem kapott választ a kormány az EU-tól, így Maruzsa Zoltán nem tudott a béremelésről tárgyalni a pedagógusokkal.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a helyreállítási alapról való megegyezés már csak az Európai Bizottságon múlik – tájékoztatott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter július elején. A tárcavezető ugyanakkor arra is rámutatott:

a magyar és az európai baloldal azon dolgozik, hogy ne lehessen egészségügyi- és pedagógusbéremelés Magyarországon,

hiszen – mint tájékoztatott – a hazánknak járó uniós pénzek között található az a forrás is, amely a pedagógusbérekre lenne fordítható.

A kormány az augusztus 10-i tárgyalás óta nem kapott választ az Európai Bizottságtól

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár 2022. augusztus 30-án fogadta a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete képviselőit – olvasható a kormány.hu keddi cikkében. A beszámolóból kiderül:

Maruzsa Zoltán a megbeszélésen tájékoztatta a szakszervezetek delegáltjait, hogy az augusztus 10-i tárgyalás óta a Kormány nem kapott választ az Európai Bizottságtól.

Ezért az államtitkár a tárgyalás elhalasztására tett javaslatot.

Az államtitkár az egyeztetésen ugyanakkor átadta írásban is rögzített álláspontját a polgári engedetlenségről, melyben leszögezte: a polgári engedetlenség a hatályos jogban nem ismert tiltakozási eszköz, amellyel az azt szervező pedagógusok arra „tanítják” diákjaikat, hogy mérlegeljék, milyen iskolai előírásokat kell betartaniuk és milyeneket nem.

Az államtitkár arra kérte a szakszervezeti vezetőket, hogy a jogszabályellenes magatartást, a tanulók erkölcsi értékrendjét negatívan befolyásoló, törvénytelen kezdeményezést tehát ne támogassák.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


ÚJ! Kövess minket a Twitteren is!
Twitter Logo Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 


Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Ejha! Komjáthi Imre elvtárs is indul az MSZP társelnöki posztjáért

Hoppá! Jeszenszky Zsolt is ott lesz szeptember 18-án az Andrássy úton, a Magyar Zászló napján – Videó