in , ,

Brüsszel diktátorai már sivalkodnak – Már a Politico is beszámol az MCC brüsszeli központjáról

A lap szerint a magyar kormány kritikusai máris nekimentek az MCC Brussels elindításának.

Az „illiberális magyar miniszterelnök”, Orbán Viktor által finanszírozott agytröszt e havi indulásával megzavarja a brüsszeli ökoszisztémát, heves visszatetszést váltva ki az otthoni ellenzőkből – olvasható a Politico cikkében. A portál szerint az MCC Brussels – amely a budapesti székhelyű Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyik ága, és amely „vitatott módon több milliárd forintot kapott az Orbán-kormánytól” – azt tervezi, hogy

alternatívát kínál Európa polarizált kulturális tájképére, az egyik alapító szerint.

A központ – amelyet Magyarország jobboldali, EU-val konfrontálódó kormánya támogat – fel fogja rázni a brüsszeli agytrösztöket, amelyeket jelenleg a nagyrészt homogén, Európa-párti gondolkodás dominál.

Frank Füredi szerint erősödnek a magyarellenes érzelmek

A lap idézi Frank Füredi magyar-kanadai akadémikust és az új agytröszt igazgatóját, aki a Politiconak kedden megjelent véleménycikkében úgy fogalmazott, hogy „érett, átgondolt vitát kíván előmozdítani a kontinensen uralkodó kulturális feszültségekről”, azzal érvelve, hogy Orbán Viktor áprilisi újraválasztása óta a magyarellenes érzelmek erősödnek.

Füredi – aki a drezdai egyetem kutatóigazgatójával, Werner Patzelt-tel együtt fogja vezetni a központot – hozzátette, hogy

a nyugati kultúrharcosok azért gyűlölik Magyarországot, mert meg meri kérdőjelezni poszttradicionalista, identitáspolitikával táplált világképüket”. 

Az Orbán-kormány kritikusai azonban azonnal visszatámadtak, mivel a kormány évek óta vitában áll az EU-val többek között a jogállamiság és az LMBTQ+ jogok terén tapasztalható visszalépések miatt.

 

(mandiner.hu)

 



 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Ez beavatkozás az igazságszolgáltatásunkba – bizottsági elnök az amerikai nagykövet és a bírák találkozójáról

Tóta W. és ruszkik haza