in

Magyar siker! Újra világbajnok Hosszú Katinka 200 méter vegyesen

Hosszú Katinka megvédte címét 200 méter vegyesen a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek második napján

A háromszoros olimpiai bajnok a hétfői döntőben 2:07.53 perces idővel csapott célba, megszerezve ezzel saját maga nyolcadik, a magyar úszósport 29. nagymedencés aranyérmét.

A 30 éves magyar versenyző vasárnap, az előfutamok során minden idők legjobb délelőtti idejét úszta (2:07.02), majd az elődöntőben is egyedüliként került 2:08 perc alá (2:07.17). Hétfőn a délelőtti előfutamokban a szám olimpiai bajnokaként visszalépett 100 méter háton, ezzel is jelezve, hogy célba veszi kazanyi, 2:06.12-es rekordját.

A rajt után a pillangót követően még csak a negyedik volt, a hát után viszont már másodiknak fordult, mellen pedig ellépett a mezőnytől. Nem volt kérdés, hogy gyorson már nem érik utol, a világcsúcs viszont nem volt elérhető közelségbe, de így is nagyon simán győzött.

Hosszú – aki sorozatban negyedszer nyerte meg ezt a számot – a magyar küldöttség második dobogósa a Koreai Köztársaságában, korábban a nyíltvízi úszók 5 kilométeres számában Rasovszky Kristóf diadalmaskodott.

Eredmények:

női 200 m vegyes, világbajnok:
1. HOSSZÚ KATINKA 2:07.53 perc
2. Je Si-ven (Kína) 2:08.60
3. Sydney Pickrem (Kanada) 2:08.70

 

Hosszú Katinka a nyolcadik mennyországban

Nagyjából minden úgy alakult hétfő este Kvangdzsuban, a vizes világbajnokságon, a Nambu egyetem uszodájában, ahogy elterveztük: Hosszú Katinka megnyerte a 200 méter vegyest, ezzel élete nyolcadik vb-aranyát szerezve, Szabó Szebasztián magyarként egy ötödik hellyel tette le a névjegyét 50 méter pillangón, és Kozma Dominik országos csúcs közeli idővel döntőbe verekedte magát 200 méter gyorson.

(magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

BRÉKING! Teljesen leállt az Erste bank! Még személyesen a bankból sem tudsz pénzt kivenni!

Pilhál szerint Ujhelyinek ápolóra lenne szüksége