in , ,

Bréking! Terrortámadás Franciaországban! Rendőröket gázoltak el

Újabb terrortámadás Franciaországban: szándékosan a rendőrök közé hajtott egy BMW-s Párizs külvárosában

Az arab sofőrről annyit tudunk, hogy Palesztináért akart bosszút állni. Társát még mindig keresik.

Szándékosan két igazoltató motoros rendőr közé hajtott hétfőn egy, a menetiránnyal szemben haladó autós Párizs egyik északkeleti elővárosában, Colombes-ban. A férfit a helyszínen előállították, tettét a palesztin helyzettel indokolta – közölték francia rendőrségi források.

A támadásban az egyik rendőr könnyebben, a lábán, a másik súlyosabban, a fején sérült meg,

mindkettőjüket kórházba szállították, egyiküket mesterséges kómában kell tartani.

A két rendőr a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő kijárási korlátozások ellenőrzése végett igazoltatott autósokat, ám amikor este 6 óra körül egy motorost akartak ellenőrizni, az elmenekült előlük. Az őt üldözőbe vevő két motorosrendőrt ütötte el szemből, szándékosan egy fekete színű BMW, amit a motoros tettestársa vezetett.

Az ügyészség szerint

a gyanúsított azonnal jelezte, hogy szándékosan hajtott a rendőrök közé. Azt mondta, hogy Palesztina helyzetét akarta megbosszulni.

A feltételezett tettes otthonában jelenleg házkutatást tart a rendőrség. A gépkocsijában egy kést és egy levelet találtak a nyomozók, amelyben magára vállalata a támadást.

A 29 éves elkövető nem szerepel a titkosszolgálatok nyilvántartásában, de köztörvényes bűncselekmények miatt 2008-ban közmunkára ítélték.

A gyanúsított korábban pszichiátriai krízisen is átesett, de kórházban emiatt nem ápolták, elmeállapotát kedden vizsgálja meg a rendőrség annak eldöntésére, hogy őrizetbe vétele összeegyeztethető-e az állapotával.

Az ügyben a Párizshoz közeli Nanterre ügyészségének megbízásából a bűnügyi rendőrség indított vizsgálatot, a párizsi terrorellenes ügyészség figyelemmel kíséri a nyomozást, de egyelőre nem indított eljárást.

MTI

(888.hu)

Oszd meg másokkal is!

Budapestnek ezennel annyi. Kamu Geri bevezeti az 50 és 30-as sebességhatárt

Ez eddig a legeredményesebb portyázás! 500 lélegeztetőgép jött egyetlen géppel! – Videó