in , ,

Bréking! Terrortámadás Angliában! Több halott!

Szombat este a dél-angliai Reading városában az incidensben többen megsérültek, őket kórházba szállították.

A rendőrség közölte, hogy egy embert őrizetbe vettek a támadás helyszínén, a Forbury Gardens nevű parkban. A közösségi médiában megjelent fotók tanúsága szerint a parkban két mentőhelikopter szállt le.

A környéket a rendőrség lezárta, és a közleményben azt kérte, hogy aki felvételeket készített az incidensről, ezeket ne a közösségi portálokon tegye közzé, hanem juttassa el a rendőrségnek. A rendőrségi közlemény nem tesz említést halálos áldozatokról.

A The Daily Telegraph című konzervatív brit napilap online kiadása meg nem nevezett forrást idézve ugyanakkor azt írta,

hogy a támadásban hárman a helyszínen meghaltak, két további sérültet a közeli Royal Berkshire kórházba szállítottak.

A lap forrásai szerint a rendőrség „találomra elkövetett” támadásnak tartja a Londontól 65 kilométerre nyugatra fekvő városban történt késelést.

Priti Patel brit belügyminiszter a Twitteren szombat éjjel közzétett bejegyzésében mélységes aggodalmának adott kifejezést, de az incidensről nem közölt részleteket.
A parkban szombaton a Black Lives Matter nevű csoport rasszizmusellenes tüntetést tartott, de a szervezők közölték, hogy az incidensnek nincs köze a demonstrációhoz, a megmozdulás békésen, rendőri felügyelet mellett lezajlott és a résztvevők már nem voltak a helyszínen, amikor a késelés történt.

(888.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Mi nem térdelünk le! Videó

Rongálásért feljelentettük Karácsony Gergely főpolgármestert! – Videó