in ,

Bréking! Terror! Lelőttek három csendőrt Franciaországban

Lelőttek három csendőrt Franciaországban, egy negyedik pedig megsérült szerdára virradóra a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban.

Lelőttek három csendőrt Franciaországban, egy negyedik pedig megsérült szerdára virradóra a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban. A hatóságokat családon belüli erőszak miatt riasztották Saint-Just településre.

 

 

A helyszínre vezényelt csendőröket akkor érték lövések, amikor megpróbáltak megmenteni egy nőt, aki egy ház tetején keresett menedéket. Az egyik csendőr belehalt sérüléseibe, míg a második a combján megsebesült, őt kórházba szállították.

A lövöldöző ezt követően felgyújtotta házát, majd az épületet megközelítő újabb csendőrökre lőtt. Ekkor halt meg két másik ember – erősítette meg Clermont-Ferrand ügyészsége. Egy, a nyomozáshoz közeli forrás elmondta, hogy a helyszínre különleges erőket vezényeltek. A megfenyegetett nőt biztonságba helyezték, és jelenleg kihallgatják. Az elkövető állítólag már gyermekfelügyeleti kérdésekkel kapcsolatos esetekből ismerte a hatóság.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter nem sokkal később tudatta, hogy az elkövetőt holtan találták.

Arról nem árult el részleteket, hogy a 48 éves férfi hogyan lelte halálát. Emmanuel Macron francia elnök a Twitteren azt írta, hogy a francia nemzet osztozik a meghalt csendőrök családjainak fájdalmában, „A rendfenntartók az életüket kockáztatják, hogy minket megvédjenek. Ők a mi hőseink” – írta a francia államfő a Twitteren.

A terrorizmust leszámítva Franciaországban viszonylag ritkák a rendfenntartók elleni lőfegyverrel elkövetett támadások. Tavaly májusban a Saint-Christoly-Médoc település közelében, Gironde-ban egy ámokfutó rálőtt a csendőrökre. Egyikük könnyebben megsebesült. Amikor a támadó ismét lövöldözni készült, a csendőrség különleges egységének mesterlövésze végzett vele.

 

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Friss számok! Orbán Viktor vs. Moslék: 50-39

Bravó, főpolgármester! Kamu Genya ajándéka az óvodásoknak: díjemelés a menzán