in

BRÉKING! – Rendkívüli rezsicsökkentés jön!

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány

ORBÁN VIKTOR: RENDKÍVÜLI REZSICSÖKKENTÉSRŐL DÖNTÖTT A KORMÁNY – ÚJABB ERZSÉBET-UTALVÁNY A NYUGDÍJASOKNAK

 

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A gazdaság 4%-os növekedése és a jó gazdasági eredmények lehetőséget adtak arra, hogy immáron harmadik alkalommal tízezer forintos Erzsébet-utalványt juttasson a kormány nyugdíjasoknak, melyről az idősügyi tanács javaslatára döntött – mondta el Facebook-oldalán Orbán Viktor.

„Az a meggyőződésünk, hogy a gazdasági teljesítményből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell” -mondta.

„Tiszteletet érdemelnek. Örülök, hogy megtaláltuk a módját, hogy ezt kifejezhessük”

– fogalmazott az Országházban készült felvételen a kormányfő.

A miniszterelnök egy másik fontos ügyben is bejelentést tett.

„Az elmúlt hetekben rendkívüli hidegeket szenvedtünk el Magyarországon. Megnőtt a családok gázfogyasztása és így megnőtt a rezsiszámla is. Ezért most egy téli rezsicsökkentésről döntöttünk.”

„Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából.”

A kormányfő közölte, a kedvezményt megkapják a távfűtést használók is. Ennek részleteit Kósa Lajos miniszter tárgyalja meg az önkormányzatokkal – tette hozzá. Akik pedig hagyományos módon fűtenek, szenet vagy fát használnak, az ő esetükben megnövelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal.Az intézkedés végrehajtásával Pintér Sándor belügyminisztert bízták meg.

Emlékeztetett, Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit. „E mellett a politika mellett a jövőben is kitartunk” – jelentette ki Orbán Viktor.

(Facebook: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala)
(magyaridok.hu)

Lovas István – Németország: a fehér németek megrohamozzák a magániskolákat

„Mamahotelben” lakik Karácsony! Tudtad? Ja, és angolul sem tud!