in ,

BRÉKING – Pest megye is elhagyja a Jobbikot – Teljes szétesés

Ez ciki

MÁR PEST MEGYE IS ELHAGYJA A JOBBIKOT

SOKAN LESZNEK A MI HAZÁNK ZÁSZLÓBONTÓ RENDEZVÉNYÉN
Egy napon belül öt Pest megyei Jobbik-alapszervezet jelentette be megszűnését. A Pest megyei elnök, Kollár Tímea is kilép a pártból, de hasonlóan döntött egy érdi és egy tatabányai képviselő is. Egerben Bognár Ignác jelentette be távozását, míg fél évvel ezelőtt kilépett tagtársai a mai napig nem kaptak hivatalos értesítést arról, hogy már nem szerepelnek a Jobbik nyilvántartásában.

A Jobbik Pest megyei szervezeteit is elérte a kilépési hullám: tegnap Császárné Kollár Tímea jelentette be, hogy lemond minden, a pártban betöltött tisztségéről, és kilép a Jobbikból. A párt Pest megyei elnökének lépése nem meglepő, hiszen egyike volt azoknak, akik Dúró Dórát javasolták Toroczkai László elnökhelyettesének a Jobbik tisztújító kongresszusán, és részt vett a Mi Magunk platform alapításában is. Kollár Tímea a döntését azzal indokolta, hogy a Jobbik – mint párt – eszköz, de nem cél.

– A cél a múltban is, és most is hazánk, nemzetünk sorsának jobbra fordítása. Meggyőződésem azonban, hogy a rossz eszközt nem szentesítheti a jó cél sem. Egy pártnak mint eszköznek tisztának kell lennie, alapvetéseiben elvhűnek, módszereiben erkölcsösnek, viselkedésében megalkuvás nélkülinek. A Jobbik már nem felel meg ezeknek az elvárásoknak. Vállalhatatlanná vált, a túlzott megfelelési kényszer miatt pedig önfeladóvá – fogalmazott az elnök, hozzátéve: „Vona Gábor kijelentette, hogy 2006 után ő adta a párt lelkét ennek a közösségnek. Nekem nem ő és nem a Jobbik adta a lelkemet, így nem is tudja egyik sem elvenni.”

A leköszönő elnök közölte azt is: szintén kilép a pártból Pulai Edina, Érd önkormányzati képviselője, Battai Zoltán és Zsombik Zsolt bizottsági tag, valamint Boda Bánk László, Tatabánya önkormányzati képviselője, akik a továbbiakban függetlenként folytatják munkájukat. Mindezek mellett a biatorbágyi, a budaörsi, az érdi, a perbáli és a piliscsabai szervezetekből a tagság többsége ugyancsak kilép a pártból, így a szervezetek is megszűnnek.

Nem sokkal később a Jobbik dorogi alapszervezete is bejelentette, hogy csaknem nyolc és fél év után feloszlatta magát. Polonyi Zsolt eddigi elnök közösségi oldalán úgy fogalmazott: a tag­gyűlésen a tagok nagy része a szervezet feloszlatása mellett döntött. A dorogi szervezetből az elnök mellett három alelnök, valamint négy tag távozott.

Mirkóczki Ádám hiába hozta létre januárban az új egri alapszervezetet
Fotó: Mirkó István

Egerben Bognár Ignác jobbikos önkormányzati képviselő, a helyi alapszervezet korábbi elnöke is bejelentette kilépését. Ő volt az utolsó azok közül, akik megalapították az egri alapszervezetet, és akik tudta nélkül a párt országos elnöksége januárban feloszlatta a szervezetet, majd Mirkóczki Ádám elnöklésével újat hozott létre. Az új alapszervezetből kihagyott Bognár Ignác maradt a Jobbikban, míg tíz tagtársa azonnal jelezte kilépési szándékát a pártvezetésnek.

Az egykori alelnök, Völgyi Sándor lapunknak most azt mondta: fél év elteltével sem kapta meg kilépési papírjait, ami azt jelenti, hogy a nyilvántartás szerint még mindig a Jobbik tagja. Sőt, Völgyi szerint olyan tag is szerepel a Jobbik nyilvántartásában, aki már évekkel korábban meghalt.

Hasonlókat mondott Tóth István ma már független önkormányzati képviselő is. – Tízen léptünk ki a pártból január­ban, egyikünk sem kapott még erről hivatalos levelet. Vagyis a Jobbik tagnyilvántartása enyhén szólva nem naprakész. Így azt sem lehet tudni, hogy ténylegesen hány tagja van még a pártnak – fogalmazott Tóth István. Az egykori tagok egyébként mind ott lesznek a Mi Hazánk szombati zászlóbontó rendezvényén.

(magyaridok.hu, Gabay Dorka)

Az agynéma, torz Perjés Zoltán szerint nincsen sajtószabadság – Mindezt a sajtóban jelentette be

Rétvári Bence odapörkölt Gyurcsány Ferencnek: „Ön hallott már muzulmán vallási türelemről?”