in ,

Bréking! – Külföldi szélsőbaloldali aktivistákat is őrizetbe vettek a rendőrök

Harmincöt randalírozó anarchistát vettek őrizetbe a rendőrök a tegnapi budapesti erőszakos tüntetések alatt

Harmincöt randalírozó anarchistát vettek őrizetbe a rendőrök a tegnapi budapesti erőszakos tüntetések alatt. Elsősorban a Kossuth-téren verekedtek, törtek-zúztak a vandálok, akiket az ellenzék tüzelt fel. Nyakó István szocialista politikus például szerepel a felvételeken, jól látni, ahogy többekkel együtt nekimegy a rendőröknek a Parlament lépcsőin. 9 rendőr sérült meg a Soros-hálózat szélsőbaloldali aktivistáinak támadása során, egyiküknek eltört a karja. 

 

Még az éjjel elkezdték elemezni a tegnap esti eseményekről készült videókat a rendőrök. Mindent rögzítettek. Ezeken a felvételeken látszik, hogy ki, milyen bűncselekményt vagy szabálysértést követett el. Ellenük eljárást indítanak. A felvételeken egyébként az is látszik, hogy ellenzéki politikusok, például a szocialista Nyakó István maga is nekimegy a rendőröknek egy agresszív, rendbontó maggal együtt.

Már több rendőr is megsérült, amikor elővették a könnygázszóró palackokat, és ezzel szorították vissza az őket kövekkel dobáló tüntetőket. Egy intenzíven és aktívan támadó csoport ellen vetették be a rendőrök, önvédelemből.

 

Az Origo információi szerint a rendőrök nem értik, miért kerültek ők a célkeresztbe, amikor csak a munkájukat végzik ezekben a helyzetekben. Az ő feladatuk az, hogy „törvényesen biztosítsák a gyülekezési jog szabad gyakorlását a főváros területén”, amit tegnap este is megtettek, ráadásul egy olyan rendezvényen, amit be sem jelentettek, tehát nem is volt törvényes. 

Tüntetés a Parlament előtt 2018.12.12.
Forrás: ORFK

Reggel 35 embert vittek be a rendőrségre, köztük van több külföldi is. Meg nem erősített információink szerint azt a francia férfit is bevitték, akit a szélsőbaloldali támadás szervezésével gyanúsítanak.

Különböző bűncselekményekkel gyanúsítják őket. Van, akit garázdasággal, lopással, mást a gyülekezési jog megsértésével. A rendőri vezetők pedig hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt tettek feljelentést az ügyészségen.

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Közlemény! Megint az ellenzék által kiküldött agyhalott bűnözők vannak a Kossuth téren! Senki ne menjen oda!

Exkluzív – Dömötör Csaba rendkívüli közleménye az erőszak kapcsán – videó