in ,

Bréking – Közleményt adott ki a Miniszterelnökség Nikola Gruevski kérelméről

Nikola Gruevski menedékjog iránti kérelmet nyújtott be az illetékes magyar hatósághoz

Nikola Gruevski menedékjog iránti kérelmet nyújtott be az illetékes magyar hatósághoz.

Macedónia korábbi miniszterelnöke szándéknyilatkozatot tett, amely szerint menekültstátusz iránti kérelmet kíván előterjeszteni Magyarországon – írta szerdán kiadott közleményében a Miniszterelnökség.

A magyar hatóságok biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevski – tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt – menekültügyi kérelmének benyújtására és meghallgatására a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal budapesti központjában kerüljön sor. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le.

Macedónia Magyarország stratégiai partnere és fontos szövetségese. A két ország jó együttműködése fontos sarokköve a balkáni régió fejlődésének és Európa biztonságának. Magyarország partnere az államközi kapcsolatokban a mindenkori macedón kormány, ezért semmilyen formában nem kívánunk szuverén országok belügyeibe beavatkozni, a volt macedón kormányfő menekültügyi kérelmének elbírálását kizárólag jogi kérdésnek tekintjük.

A menekültügyi eljárás további részleteiről a magyar jogi szabályozással összhangban az eljárás lezárásáig a magyar hatóságok további tájékoztatást nem adnak – írta közleményében a Miniszterelnökség.

(magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Pilhál György is durván kiakadt a Hunyadi filmre

Agyhalál – Tordai Bence alól kicsúszott a talaj: “Cöf, Cöf, Cöf, Cöf, Cöf, Cöf, Cöf, Cöf, Cöf…” (videó)