in , ,

BRÉKING! Kormányinfó volt Orbán Viktorral: lesz új Nemzeti Konzultáció+200 ezres minimálbér, meg még sok minden más is!

Új nemzeti konzultáció, 10 napos rendkívüli szabadság a védekezésben résztvevőknek

  • Új nemzeti konzultáció
  • SZJA visszatérítés gyermeket nevelőknek
  • 10 napos rendkívüli szabadság minden védekezésben résztvevőnek

 

A gazdasági újraindításáról és megerősítéséről indul nemzeti konzultáció.
Orbán Viktor a csütörtöki kormányinfón ismertette: Magyarország a védekezés új szakaszába lépett, mert a koronavírus-járvány harmadik hullámát legyőztük. Az oltottak számáról közölte: 5 311 475 főt oltottak be a fertőzés ellen, így a teljes átoltottság tekintetében Magyarország az első helyen áll.

A kormányfő közölte: mivel több vakcina áll rendelkezésre, mint ahányan regisztráltak az oltásra, ezért az oltás felvétele innentől kezdve mindenkinek az egyéni felelőssége. Hangsúlyozta: a járvány csak azok számára ért véget, akik beoltatták magukat, akik ezzel a lehetőséggel nem éltek, azokat még mindig fenyegeti a vírus. Hozzátette: nyugati vakcinákból (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen) további 17 millió adag várható, érkezik kínai vakcina is, a Szputnyik viszont rövidesen el fog fogyni. Beszélt arról is, hogy a kormány engedélyezte a 12-16 évesek oltását is.

 

A kormányfő figyelmeztetett arra, hogy

aki nem vette fel a második oltását, azt törölni fogják a védettségi igazolvánnyal rendelkezők köréből.
Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy a gazdaság újraindítását tekintve a kormány azt állapította meg, hogy 15 év alatt három súlyos válság volt Magyarországon: a 2008-as válság, a migrációs válság, és a mostani koronavírus-járvány. A kormány nem azt a gazdaságot képzeli el, mint a korábbi gazdaság volt, hanem le akarja vonni a tanulságokat – mondta a kormányfő.

Olyan évtizedre készülünk, amit a járványok és népvándorlások korszakának nevezhetünk”
– fogalmazott a miniszterelnök.

 

Új nemzeti konzultáció

Orbán Viktor bejelentette: nemzeti konzultációt indít a kormány a következő időszakban. Egyetértési pontokat kell létrehozni. A gazdasági újraindításról, a gazdaság megerősítéséről és a stabil gazdaságról konzultáció indul. Fontos, hogy egyetértés legyen a minimálbér tekintetében – tette hozzá. Jelentős adókedvezményekre lesz szükség Orbán Viktor szerint, hogy jelentősen nőjön a minimálbér.

Az adóvisszaadásról azt mondta a kormányfő, hogy az átlagbér adószintjéig visszaadják-e az szja-t a családosoknak – erről szól az újabb kérdés. Szó lesz a konzultációban a moratórium ügyéről és a klímaadóról is. Az uniós elvek hamarosan megjelennek, és azt tartalmazzák, hogy a klímacélok elérésében ki viselje a terheket – mondta a kormányfő. Ismertette: a gépjárművek és a lakások után is adót akarnak kivetni Brüsszelből, és így egy újabb rezsivita a kérdés.

A konzultációban szerepelni fog kötelező kvóta is, mert a déli országokban egyre rosszabb a helyzet.
Két évig fel kellene függeszteni a migrációt az EU-ban, amíg a járványt nem sikerül lezárni. A nemzeti konzultáció formája hasonló lesz a korábbiakhoz, lesz postai és internetes is – ismertette a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, tíznapos rendkívüli szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Orbán Viktor újságírói kérdésre elmondta: Magyarország azt a megoldást választotta, hogy a magyar védettségi igazolvány elektronikus változata minden adata egyezni fog az unióssal.

 

A SAJTÓ KÉRDÉSEI:

Orbán Viktor reagált Niedermüller és a magyar csapat nem térdelésére:

Térdelősdivel nem szimpatizálok. Semmi helye a sportpályákon az ilyesminek. Három esetben várt el a térdelés: a Jóisten előtt, a hazánk előtt, és akkor, ha megkéri az ember a szerelmének a kezét. Minden más esetben ez kultúraidegen…nemzeti csapataink nemzeti mezt viselnek, nem azt várjuk, hogy térdeljenek, hanem hogy harcoljanak, győzzenek, és ha veszítenek, akkor állva haljanak meg a pályán. Nem véletlenül terjed ez a gesztusrendszer. Van mögötte egy morális történelmi megfontolás. Ha megnézzük, hogy kik találták ki, akkor azt látjuk, hogy volt rabszolgatartó országok találták ki. Magyarország nem látja ennek a súlyát, mert mi sosem voltunk rabszolgatartók. Ezeket a terheket minden nép maga hordozza….mi ebben nem tudunk segíteni…hiába hozzák fel ezt a terhet a futballpályára. A szurkolókkal értek egyet.

 

Az RTL is kérdezte Orbán Viktort BLM témában, hogy miért fütyültek a szurkolók, amikor az írek térdeltek: ne provokáld a házigazdát….azért fütyültek a magyar szurkolók.

 

Az RTL tovább kötözködött, elkezdett mészároslőrincezni, Orbán Viktor válaszolt:

Ha valakinek sok pénze van, két szabályt kell betartani, kormány ezt várja el: minden szabályt be kell tartani, és minden adót be kell fizetni. Ha az első százat nézem, annak a 80%-a még mindig baloldal. Messze vagyunk még az egyensúlytól. Mi kettéválasztjuk a politikát és az üzletet. A baloldal nem választja ketté az üzletet és a politikát: nagytőkések és a maguk módján sikeres üzletemberek vezették korábban az országot: Medgyessy, Bajnai, Gyurcsány. Ez másik hagyomány, mi nem így csináljuk.

 

 

 

(mindenszo.hu és mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Ez a lényeg: így semmizte ki a baloldali kormányzás a magyar családokat

Feriné zárolná az oligarchák vagyonát – Akkor máris kezdheti a sajátjával