in

Kapás Bogi világbajnok 200 méter pillangón

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság úszóversenyeinek csütörtöki versenynapján

Kvangdzsu, 2019. július 25. Az aranyérmes Kapás Boglárka a nõi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én. MTI/Kovács Tamás

A hossz felénél még a nyolcadik helyen volt, az utolsó 50 méteren pedig a negyedik helyen fordult, onnan küzdötte fel magát gyönyörű úszással a magyar lány az első helyre. Újabb magyar arany!

Kapás egyéni csúccsal, 2:06.78 perces idővel csapott célba, lehajrázva a két esélyesebb amerikai versenyzőt. Szilágyi 2:07.68 perccel zárt.

A két magyar a harmadik és a negyedik idővel várta a finálét, egyikük sem kezdett túl erősen. Az első fordulónál Szilágyi a negyedik, Kapás csak a nyolcadik helyen úszott, utóbbinak száz méter után jelentős hátránya volt. Az utolsó ötven méterre Kapás már negyedikként fordult, Szilágyi az ötödik volt. Kapás csodálatos hajrába kezdett, és óriási hátrányt ledolgozva diadalmaskodott.

Kapás a magyar úszósport 31. nagymedencés aranyérmét nyerte, és ő a harmadik magyar győztes a dél-koreai vb-n: korábban Hosszú Katinka nyert 200 méter vegyesen, valamint Milák Kristóf világcsúccsal diadalmaskodott 200 méter pillangón. A nyíltvízi úszók között Rasovszky Kristóf győzött 5 kilométeren.

A 26 éves Kapás a pályafutása második világbajnoki érmét szerezte, 2015-ben Kazanyban 1500 méter gyorson volt harmadik.

(Horváth József György, 888.hu)

Sajtótörténelem! Délelőtt 11-ig 11 cikket írtak Mészáros Lőrincről!

Puzsér: Karácsony egy mikropénisz, aki fasznak akar látszani