in ,

Bréking! – Hullanak mint a legyek – Lemondott mandátumáról a milliárdos csaló-aranybizniszbe keveredő Staudt és a botrányos Szávay is

Lemondott parlamenti mandátumáról a Jobbik két képviselője, Szávay István és Staudt Gábor

Budapest, 2018. december 12. Staudt Gábor, a Jobbik vezérszónoka felszólal a Kúria 2017-es tevékenységérõl szóló beszámoló vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. december 13-án. MTI/Soós Lajos

emondott parlamenti mandátumáról a Jobbik két képviselője, Szávay István és Staudt Gábor. Emlékezetes, Szávayról a Hír TV hozott nyilvánosságra egy idén májusi hangfelvételt, amelyben a politikus egy zsidó nő megverésével kérkedett. Staudt Gáborról pedig elsőként a PestiSrácok.hu írta meg, hogy milliárdos áfacsalási botrányba keveredett. A bűnszervezet, amellyel egy feljelentés szerint Staudt kapcsolatban állt, belügyminisztert szeretett volna csinálni a képviselőből egy eljövendő Jobbik-kormányban. Az ügyben a lengyel és a magyar hatóság is nyomozást indított.

A Jobbik elnöksége Szávay István helyére Bencsik Jánost, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének alelnökét, Staudt Gábor helyére pedig Csányi Tamást, a párt Jász-Nagykun-Szolnok megye 4. számú választókerületének korábbi képviselőjelöltjét helyezi. 

 

Mint ismert, Szávay István e hónap elején jelentette be a Facebook-oldalán, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról, miután a Hír TV közölt egy videoriportot arról, hogy a képviselő a Jobbik egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: az előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de azt állította, hogy túlzott, valójában nem ütötte meg a nőt.

Staudt Gábor pedig azt jelentette be a Facebookon, hogy “nyomós magánéleti indokai alapján” a tavaszi ülésszaktól nem tudja ellátni országgyűlési képviselői feladatait. Staudt azt állította, nem a Jobbikon belüli konfliktusok miatt mond le, s hogy “a néppártosodás folyamatát mindig is támogatta, mint az egyetlen járható utat, hogy az ország sorsára meghatározó befolyásuk lehessen”.

Staudt Gábor az egykori bankrablóval, P. Jánossal pózol F. László lakodalmán. P. János a hírhedt tescós rablóbanda egyik tagjának, K. Gábornak volt a korábbi bűntársa. Fotó: PS

Milliárdos áfacsalás miatt jelentették fel

A bővebben ki nem fejtett nyomós magánéleti ok mibenlétét nem szükséges találgatni: idén márciusban a PestiSrácok.hu rögzítette és hozta nyilvánosságra azt a videóvallomást (lent), amelyben egy tanú arról beszélt: milliárdokat elcsaló, nemesfémmel kereskedő bűnszervezet akart belügyminisztert csinálni a Jobbik frakcióvezető-helyetteséből, parlamenti képviselőjéből, Staudt Gáborból, aki maga is tagja volt a csoportnak. A kiugrott bandatag feljelentést is tett, állítva: családjával együtt halálos fenyegetést kapott. Azt mondta, hogy a több milliárdos áfacsalást végrehajtó bandát a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori alezredese irányította, aki korábban évekig Staudt bizalmasa és tanácsadója volt. Forrásunk hozzátette: kettejüknek a bűnös úton megszerzett vagyonnal hosszú távú politikai céljaik voltak, többek között az, hogy Staudt “minimum belügyminiszter”legyen, az alezredes pedig legalább az államtitkára. Az interjúból kiderül az is, hogy a bűnbanda az áfacsalás után sem hagyott fel a bűncselekmények elkövetésével és egy Bálint nevű ismerősük közreműködésével komoly vállalkozókat károsítottak meg.

Lengyelországban is nyomoznak

December elején pedig már arról számoltunk be, hogy Budapesti Nyomozó Ügyészség (BNYÜ) vette át a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a milliárdos költségvetési csalás miatt indult büntetőügyet. A nemesfémmel üzletelő bűnbanda ellen már Lengyelországban is nyomoznak, sőt, a feljelentőt is kihallgatták, aki korábban a magyar hatóságokat is figyelmeztette, a szervezet nem kispályás, hiszen „többen folyamatosan éles lőfegyvert hordanak magukkal, illetve a magyar alvilág legvadabb, prominens személyeivel állnak napi baráti és üzleti kapcsolatban”.

Megjegyezzük, Staudt számára éppen tegnap válhatott világossá, komoly eljárásról van szó, hiszen a feljelentő a portálunk ellen indított sajtóperen tanúként konkrét bizonyítékokkal támasztotta alá korábbi elmondásait. A szövevényes áfacsalási ügyről és a volt rendőrök által irányított bűnbandáról bővebben ittittittitt, itt, itt és itt tájékozódhatnak.

Forrás: Jobbik sajtóosztály, PestiSrácok.hu, Hír TV, vezető kép: Staudt Gábor vélhetően élete legutolsó parlamenti felszólalásában, december 12-én a bíróságok függetlenségéért aggódik. MTI Fotó: Soós Lajos.

(pestisracok.hu)

Tüntetők skandálták: „Kálmán Olgát adásba, Orbánt meg a Dunába”

Ez ma az ellenzék: Erőszakra uszító röpcédulákat szórtak szét a fővárosban