in ,

Bréking! – Hír TV: Megvan, ki az a jobbikos parlamenti képviselő, aki zsidóveréssel büszkélkedett

A Jobbik májusi tisztújító kongresszusán dicsekedett zsidóveréssel Szávay István

A Jobbik májusi tisztújító kongresszusán dicsekedett zsidóveréssel Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. A Hír TV információi szerint, a jobbikos egy belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint megvert egy zsidó nőt.

Szávay István, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az, aki zsidóveréssel dicsekedett párttársainak. A Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint a képviselő azzal hencegett a párt májusi kongresszusán, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az nácinak nevezte.

X: Mit csináltál Pista?

Szávay István: Leütöttem egy nőt.

A hangfelvétel szerint Szávay István büszkén mesélte el párttársainak a Jobbik tisztújító kongresszusán, hogy mit tett előző este. A párt frakcióvezető-helyettese egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen mulatott, amikor állítása szerint egy feltehetően zsidó nő felismerte és nácinak nevezte.

Szávay István: Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!

A politikus nem zárta le ennyivel a témát, tovább hencegett és gúnyolta áldozatát.

Szávay István: Egy igazi ilyen kampós orrú rohadék volt.

X: Orrba gyűrted?

Szávay István: Tessék?

X: Orrba gyűrted?

Szávay István: Ja. A heftijét elferdítettem egy kicsit.

Szávay István a néppártosodást hirdető Jobbik radikális szárnyához tartozik, emiatt nem engedte korábban Vona Gábor volt pártelnök indulni őt az alelnökségért. Később ezért bocsánatot kért Szávaytól. A politikus az elnökváltás után is beállt a sorba, a választások után már a párt frakcióvezető-helyettese lett és tagja a nemzeti összetartozás bizottságának is.

A Jobbikban egyébként nem ez az első antiszemita eset. „Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent” – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Gyöngyösi Márton – a párt jelenlegi elnökhelyettese és frakcióvezetője – 2012-ben a Parlamentben jelentette ki, hogy listázni kellene a zsidó származású képviselőket.

Kulcsár Gergely pedig korábban kamukausztnak nevezte a holokausztot és beleköpött az egyik Duna-parti holokauszt emlékműbe. A politikus az eset után egy időre háttérbe vonult, idén azonban újra vezető tisztséget kapott a pártban.

(magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Amikor a hülyeség szorgalommal párosul – Az ellenzékre egy tyúkólat sem lehetne bízni

Bayer Zsolt kíméletlenül az antiszemita Jobbikos Szávayról